Rasplakao žiri
351

Slijepi Sarajlija Denis Barta pjesmom oduševio Hrvatsku

Klix.ba
Denis Barta iz Sarajeva, koji je otpjevao pjesmu Olivera Dragojevića "Oprosti mi, pape", osvojio je žiri i gledatelje showa Supertalent 2018.

Dvadesetogodišnji Denis je rođen u Italiji. Kao beba rođena prije vremena, sa samo osam dana morao je operisati srce, piše Index.hr.

Kad je imao 40 dana bio je potpuno slijep. Od druge godine bori se s epilepsijom, a u četvrtoj mu je dijagnosticiran autizam. Iako se ne može služiti rukama u svakodnevnim aktivnostima, Denis svira klavijature.

"Ti si jedno potpuno drugačije biće od svih nas, na jednom raskošnijem i duhovnijem nivou", rekla mu je Martina, članica žirija, nakon što je obrisala suze.

Denis inače svira na ulicama Sarajeva, na Ferhadiji.

"On kada izađe, kada svira za publiku, on se napuni adrenalinom. Vjerujte mi, 3, 3 i po sata svira bez pauze. Pjesma za pjesmom. Jer to obožava. Zaista Denis se trudi, baš se trudi iz petnih žila da se bavi muzikom. Jer on svaki dan sve više i više voli muziku. Njegova želja da se bavi muzikom ne stagnira niti pada, nego se povećava", rekao je lani za RTL njegov otac Nebojša.