Nevjerovatan talenat
95

Slijepi autistični pjevač čarobnim glasom oduševio članove žirija "America's Got Talent"

Klix.ba
Slijepi autistični Kodi Lee ostavio je žiri showa "America's Got Talent" i publiku u suzama nakon svog magičnog nastupa. Emotivni Simon Cowell mu je kazao da će njegov nastup pamtiti dok je živ.

Kodi je uz sviranje klavira otpjevao pjesmu Leon Russell "Song for you" koju su obradili neki od najvećih svjetskih pjevača uključujući Michaela Bublea i Eltona Johna.

Nakon što su čuli njegov čarobni glas sva četiri suca Simon Cowell, Julianne Hough, Gabrielle Union i Howie Mandel ostali su u šoku. Kada je završio svoj nastup sva publika u dvorani je ustala i aplaudirala Kodiju, dok su članice žirija i Julianne i Gabrielle viđene kako brišu suze.

Kodi Lee iz Kalifornije, pojavio se u ovom takmičenju u pratnji svoje majke Tine koja je objasnila da je njen sin razvio ljubav prema muzici i nevjerojatan talent za pjevanje kada je bio jako mali. Već od najranije dobi znala je da će joj sin biti dobar zabavljač.

"Otkrili smo da voli muziku vrlo rano. Kada bi slušao muziku oči bi mu postajale velike. Počeo je pjevati. Tada sam bila u suzama jer sam shvatila da je scena njegov život. Kroz muziku i pjevanje uspio je preživjeti ovaj svijet jer kada ste autistični zaista je teško raditi ono što svi drugi rade. Muzika mu je zapravo spasila život", rekla je Tina.

Prema Kodijevoj službenoj internet stranici talentirani 22-godišnjak rođen je s hipoplazijom optičkog živca. Na prvu operaciju otišao je kada je imao samo pet dana, a u ranoj dobi dijagnosticiran mu je i autizam. Uprkos svim životnim problemima ništa ga nije spriječilo da ostvari svoje snove.

Kodi kojem je san jednog dana postati rock zvijezda nastavlja svoju muzičku karijeru, a želja mu je nastupati pred hiljadama obožavatelja.