Popularan od 2010. godine
43

Slavni The Weeknd mijenja ime, odlučio se vratiti svojim etiopijskim korijenima

L. R.
The Weeknd (Foto: EPA)
The Weeknd (Foto: EPA)
Slavni pop muzičar The Weeknd nedavno je na društvenim mrežama promijenio svoje umjetničko ime i vratio svoje pravo ime Abel Tesfaye.
Naime, slavni pjevač je prošli mjesec na Twitteru pitao svoje fanove za mišljenje o ovoj promjeni u svojoj karijeri. Njegova objava tada je prikupila preko stotinu hiljada lajkova.

Promjena imena dolazi nakon što je nagrađivani muzičar u medijima izjavio da ne želi da ga prepoznaju po umjetničkom imenu. On je ranije rekao da je ovaj nadimak dobio još kao tinejdžer kada je napustio školu jednog vikenda i nikada se nije vratio.

"Trenutno prolazim kroz katarzični put. Dolazim do mjesta i vremena kada se spremam zatvoriti poglavlje umjetničkog imena 'The Weeknd'. Kao Weeknd, rekao sam sve što mogu reći", navodeći da će naredni album biti posljednji biti pod tim imenom.

Inače, ovaj 33-godišnjak rođen u Torontu u porodici etiopijskih imigranata, a proslavio se nakon što je 2010. godine prenio svoje prve pjesme na YouTube, prikazujući mračnu stranu R&B muzike.

Tokom svoje karijere osvojio je četiri Grammyja, ima više od 45 platinastih singlova i albuma, a u martu 2023. godine Guinnessova knjiga rekorda proglasila ga je najpopularnijim umjetnikom na svijetu zbog broja mjesečnih slušatelja koje je ima na Spotifyju.