Muzika
0

Skroz: Uskoro novi album

Sarajevo-x.com
Grupa Skroz trenutno završava novi album. Kada možemo očekivati koncertnu promociju materijala, koliko pjesama je do sada snimljeno, ko su producenti albuma i druge interesantne detalje o bendu, otkrivamo u nastavku.

Bend postoji od 1996. godine, a gotovo da ga ne treba ni predstavljati. Sastav benda čine: Adnan Šaran, Nedžad Mulaomerović - Nećko, Dejan Ostojić, Esad Bratović i Nedžad Podžić. Ljubitelji kvalitetne i alternativne muzike, znaju da se progres teško prihvata i cijeni. To je opštepoznato pravilo, bilo da govorimo o našoj državi, ili pak svjetskoj muzičkoj sceni.

Zato, prvo što treba spomenuti, kada govorimo o ovom bendu, jeste da su oni jedni od rijetkih muzičara poslijeratne BiH, koji su nam ponudili sve, samo ne standardni komercijalni izražaj. Bend iza sebe ima dva albuma, dosta hitova i odličnih i kreativnih spotova, u kojima smo svi uživali dugi niz godina. Dokaz njihovog kvalitetnog rada jeste sjajna lokalna i regionalna prihvaćenost.

Sarajevo-x.com je imao priliku razgovarati sa Nedžadom Mulaomerovićem, bubnjarem iz grupe Skroz, koji nam je otkrio neke od aktuelnosti, koje se tiču ovog benda, te njihovog trenutnog rada na novom materijalu.

Bend je završio snimanje pjesama za novi album, koje su sada u fazi miksanja i finalnih dorađivanja. Ukupno je snimljeno 16 pjesama, ali još uvijek nisu sigurni da li će biti izvršena neka selekcija, ili će se ipak sve naći na albumu. Neke pjesme su se izvodile na njihovim posljednjim nastupima, poput "Ferhadije" i "Magarac u Indiji". Obzirom da još uvijek nisu sigurni da li će to biti finalni naslovi ovih pjesama, samo ćemo spomenuti da su reakcije njihovih obožavatelja na koncertima bile odlične.

Producenti albuma su braća Enes Zlatar Bure i Nedim Zlatar Bašeskija. Kako se radi o uspješnim muzičarima, vjerujemo da će i album biti upravo takav. Promocija albuma se očekuje u maju, a tada će uslijediti i njihovi koncertni nastupi.