"Vrlo dobar festival"
0

Skroz i KJHB spremni za svirke u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Skroz
Skroz
U okviru "Vrlo dobrog festivala" 13. decembra u Međunarodnom centru za djecu i mlade na Grbavici nastupit će, između ostalih, i travnički bend KillingJazzHardcoreBaby i sarajevska grupa Skroz.

Adnan Šaran, frontmen Skroza, izjavio je da se grupa priprema za promotivnu turneju novog albuma "Regija".

"Osim nastupa na "Vrlo dobrom festivalu", koji je sarajevska promocija "Regije", planiramo i nastupe po BiH. Ovo nam je prvi koncert nakon izdavanja albuma, a prema kritikama koje dobijamo i po pisanju internet portala, reakcije su više nego pozitivne", kaže Šaran.

KJHB snimaju svoj prvi album u Zagrebu. Travničani su pobjednici Nektar Demo Festa 2008. u Banjaluci, a snimanje albuma je nagrada za osvojeno prvo mjesto. Ivana Brdar, liderka grupe, dala je više informacija o njihovim trenutnim planovima:

"KillinJazzHardcoreBaby trenutno završava prvi album, a osim toga pripremamo se za prvi veliki nastup u Sarajevu i na to smo potpuno skoncentrisani. U januaru će se naš prvi album naći na tržištu. Sve pjesme su sadržajno različite - jer to je KJHCB - miks različitih stilova, što će čuti i publika 13. 12. na VDF-u. Ipak, postoji jedna nit vodilja koja povezuje tu različitost i mislim da je album jako dobar“.

"Vrlo dobar festival" se održava u Međunarodnom centru za djecu i mlade na Grbavici u subotu, 13. decembra 2008. od 20 sati. Nastupaju Dubioza kolektiv, Skroz, Dbau i KillingJazzHardcoreBaby. VDF se realizuje u sklopu manifestacije pod pokroviteljstvom Gradske uprave Grada Sarajeva. Radio 202 će na svojim valovima direktno prenositi cijeli festival.