Muzika
0

Škotski rokeri "Franz Ferdinand" u Zagrebu

FENA
Sve popularnija škotska četvorka "Franz Ferdinand" će u okviru koncertne promocije novog albuma "You Could Have It So Much Better" nastupiti 4. jula na zagrebačkoj Šalati.

"Franz Ferdinand" bi trebali biti headlineri "Open air festa" na kojem će nastupati još mnogi domaći izvođači, ali njihova imena još nisu objavljena.

Veliko interesovanje njihovih fanova pobudio je dvostruki DVD, objavljen u novembru prošle godine, a koji je sastavljen od snimaka koncertne promocije njihovog debi albuma "Franz Ferdinand" .

Prvi disk sadrži pjesme koje je bend odsvirao po raznim krajolicima planete, prošlogodišnji nastupi iz Glasgowa i Los Angelesa te film sa snimcima karaoka za pjesme "Matinee" i "Take Me Out", kao i backstage snimke "Tour De Franz".

Na drugi disk upakirani su prošlogodišniji nastupi iz San Francisca i londonskog Brixton Academyja, opširni intervjui održani u njihovom tour-busu, te tri live izvedbe: "Take Me Out", "Can't Stop Feeling" i "Matinee", snimljene tokom australsko-novozelandske turneje.