Skoplje najavilo prvoklasan doček Nove godine uz Dinu Merlina

Skoplje najavilo prvoklasan doček Nove godine uz Dinu Merlina
1.179
E.S.H.
17.10.2019. u 12:41
25
komentara
1,1k

dijeljenja
Skoplje najavilo prvoklasan doček Nove godine uz Dinu Merlina Dino Merlin (Foto: Željko Vidinović)
U Skoplju je danas održana press konferencija povodom promocije javnog dočeka Nove 2020. godine. Tom prilikom je obznanjeno da se Gradska uprava Skoplja, na čijem čelu je gradonačelnik Petre Šilegov, za glavnu muzičku zvijezdu dočeka na najvećem trgu u državi odlučila za jednog od najznačajnijih i najdugovječnijih umjetnika u ovom dijelu svijeta – Dinu Merlina.
Kako je saopćeno iz Gradske uprave, Dino Merlin je garancija za nivo muzičkog i produkcijskog kvaliteta kakav zaslužuje javni doček, o čemu svjedoče brojke posjetitelja i show kakav je priredio proteklih godina ispred zidina Starog grada u Budvi, na dubrovačkom Stradunu, kao i onom na Trgu Bosne i Hercegovine u Sarajevu.U Skoplje je ovim povodom stigao i Dino Merlin.

"Nastupati na ovako posebnom mjestu kao što je glavni trg u Skoplju je iznimno velika čast. Koncert i show koji pripremamo biti će naš prvi nakon punih godinu dana otkako smo završili put oko svijeta zvani 'Hotel Nacional' koji je trajao gotovo pet godina. Poželio sam svoju publiku i jako se radujem novom izazovu. Nova godina na trgu će biti prvi korak u novi put oko svijeta i novi projekt. Volim reći da razlike i teškoće ne postoje kada su nam ciljevi isti, a srca otvorena. Cilj je da za Novu godinu u Skoplju priredimo show kakav zaslužuju ovaj posebni grad i zemlja i da damo najbolje od sebe svim dragim ljudima koji će s nama ući u Novu 2020. godinu", kazao je Dino Merlin.

Ovo će biti prvi koncert Dine Merlina nakon punu godinu pauze od koncertnih aktivnosti, a ako je suditi po novogodišnjem showu koji je ovaj umjetnik priredio u Budvi, Dubrovniku i Sarajevu, Skoplje očekuje prvoklasan muzički događaj i ulazak u Novu godinu.
Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...