Muzika
0

Skindred nastupa na T-Mobile INmusic festivalu

Sarajevo-x.com
Skindred
Skindred
Dinamična velška četvorka Skindred, bend ovjenčan epitetom "najboljeg live banda u Britaniji" (Kerrang) nastupit će na T-Mobile INmusic festivalu.

Poznati su po muzičkom stilu koji se odlikuje spojem alternativnog rocka, heavy metala, punka i reggaea. Dosad izdaju ukupno tri studijska albuma: “Babylon”, “Roots Rock Riot”, “Shark Bites And Dog Fights”, a nastupali su s imenima poput Korn, Him, Sevendust, Papa Roach, i drugima. Sviraju na svim važnijim europskim festivalima (Sziget, Nova Rock, Hurricane, Southside i dr.), a jedinstveni miks metala, punka i raggaea donose na Tuborg stage.

Osnovani su 1998. godine u Walesu. Nakon razlaza benda Dub War, trojica bivših članova, uključujući i pjevača Benjia Webbea, udružuju se u novi projekt. No ubrzo se Webbe povezuje s basistom Danielom Pugsleyom, gitaristom Mikeyem Demusom i bubnjarom Dirty Arya, a Skindred se službeno okuplja u sastav u kojem djeluje i dan danas.

Album prvijenac "Babylon" izdaju 2002. i 2003. “Babylon” biva dobro prihvaćen na metal underground sceni, no tek nakon reizdanja za izdavačku kuću Lava Records doživljava uspjeh i ulazi na top liste te zasjeda na prvo mjesto Top Reggae Album Charts. Uslijedila je turneja s izvođačima kao što su Sevendust, Nonpoint, Papa Roach…Drugi album “Roots Rock Riot” izdaju 2007. godine, a prošle godine objavljuju “Shark Bites And Dog Fights”.

Diskografija / Studijski albumi:

  1. “Babylon”
  2. “Roots Rock Riot”
  3. “Shark Bites And Dog Fights”