Muzika
0

Ska fešta na T-Mobile INmusicu uz popularne Superhikse

Sarajevo-x.com
Svima dobro poznata makedonska ska-punk šestorka Superhiks potvrdila je svoj nastup na T-Mobile INmusicu.

Zahvaljujući prepoznatljvom i originalnom zvuku u kojem spretno kombiniraju reggae, latino i balkanski etno izričaj, nastupi Superhiksa garancija su izvrsnog provoda, kojim će po drugi put počastiti publiku na Jarunu.

Superhiks su 1994. osnovala tri školska prijatelja Petar Mladenovski, Boris Minov i Zoran Žežov, počevši sa sviranjem mješavine ska i hardcore/punk muzike. U međuvremenu, bend je doživio nekoliko promjena te danas uz moćnu puhačku sekciju (trombon, truba i flugelhorn) i perkusionista Gocu Naumova – Indijanca, broji sveukupno šest članova te već 17 godina osvaja publiku iz čitave regije.

Prvi album "Čekaj be vikam, kade be malku" izdaju 2000. Zahvaljujući karakterističnom zvuku i društveno osviještenim tekstovima, album je dočekan s odličnim kritikama, a njegov treći singl "Rade" prikazivan je na brojnim evropskim TV-stanicama, među kojima su i MTV Francuska i MTV Izrael.

S drugim albumom "Trumano", bend postiže ogroman uspjeh na Balkanu te kreće na veliku evropsku turneju, koja završava trosatnim nastupom u Skoplju pred 5.000 posjetitelja. U maju 2006. izdaju live album "Live in Skopje" koji je za manje od sedam dana prodan u 35.000 primjeraka. Treći studijski album "And now... what?" objavljuju 2008. godine.

U petnaest godina postojanja Superhiks su dijelili pozornice s najpoznatijim svjetskim izvođačima, među kojima su i Manu Chao i Radio Bemba, Fun Lovin Criminals, Fishbone, Tito i Tarantula, Henry Rollins, Rico Rodriguez i mnogi drugi. Uz to, triput su osvojili nagradu za najbolji makedonski bend (2001., 2002. i 2004.), a za nastup u Skoplju dobili su nagradu za najbolji koncert 2004. godine u Makedoniji.

Ovu godinu započeli su MTV premijerom videospota za single "Afrika", kojim najavljuju svoj najnoviji album. Uskoro slijedi koncert u Skoplju kojim obilježavaju 17. godišnjicu postojanja, nakon čega nastavljaju turneju po Balkanu, u međuvremenu pripremajući spot za svoj drugi single "Na luta rana". Zašto su jedan od najomiljenijih izvođača na ovim prostorima, Superhiksi će pokazati na najnovijem izdanju T-Mobile INmusic festivala, gdje će uz pregršt starih hitova publiku razveseliti i najnovijim studijskim materijalom.