Za pjesmu "Ostarit ću"
162

Sjećate li se Mugdima Avdića Hende? Bh. kantautor je objavio novi spot

N. O.
Mugdim Avdić Henda
Mugdim Avdić Henda
Kantautor Mugdim Avdić Henda ponovo "ulazi u ritam" izdavanja muzičkih radova, a nakon objave dva singla "Uspomena" i "Bracina pjesma", predstavio je i novi spot za pjesmu "Ostarit ću".

"Ovo je šesti spot sa albuma 'Umoran od snova' koji sam uradio. Nekako mi je žao da sve te pjesme prekrije zaborav. Želja mi je da objavim spot za svaku pjesmu, jer je to sigurno jedan od mojih boljih albuma. Nadam se da ću i uspjeti", poručuje Avdić.

Upravo je njegova unuka glavna zvijezda u spotu pjesme "Ostarit ću".

"Otkada se rodila, prije 6 godina, moja unuka Tajra je glavna zvijezda u našoj porodici. Polako, ali sigurno ona to postaje i u mojim spotovima svojim crtežima i 'glumom'. 'Ostarit ću' je upravo priča o ljubavi i starenju", dodao je.

Mugdim Avdić Henda rođen je u Sarajevu 1953. godine. Nakon prvog albuma jednostavno nazvanog "Henda", slijede albumi "Henda II" 1982. godine, "Henda III Gdje si dušo gdje si rano" 1984. godine, "Henda IV" 1988., "Henda V Sjećanja" 1990., "Henda VI-Moja prva ljubavi" 1992. godine.

Ratni multimedijalni projekat "Zaboravljeni grad" izdaje 1992/1993.godine, a činili su ga kaseta, videokaseta i knjiga pjesama s fotografijama Kemala Hadžića.

Uslijedili su "M.A. Henda - Radio kompilacija" 1999. godine, "Umoran od snova" 2000. godine, "Rođen na Bistriku" 2005. godine i "Gdje si dušo gdje si rano" i ostale pjesme 2006. godine.