Festival Grad
124

Sjećanje na sarajevski klub Kaktus: Sjajna svirka benda S.P.U.K. u Domu mladih

E. Sk.
U okviru 3. Internacionalnog festivala Grad, u Domu mladih sinoć je svirao sarajevski punk band S.P.U.K.

Koncert je održan u amfiteatru Doma mladih kao dio multimedijalnog programa "Sarajevska Kaktus generacija". Ljubitelji dobrog zvuka ovom prilikom mogli su uživati u sjajnoj svirci koju su im priuštili momci iz benda S.P.U.K.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Program je bio posvećen generaciji koja je sazrijevala uz kultni sarajevski klub Kaktus, pričama i historiji ovog grada koja je nastajala u ovom legendarnom okupljalištu Sarajlija.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Jedan od članova benda Davorin Sekulić izjavio je da mu je velika čast svirati na ovakvom događaju.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

"Sarajevski bendovi koji su danas popularni vježbali su upravo u ovim prostorijama, a to malo ko zna. To se nakon rata nastavilo i to je na neki način podrška Doma mladih bendovima, tako što im daju prostorije u kojima će besplatno vježbati, to nam mnogo znači. Drago mi je prije svega da je S.P.U.K. izabran da svira na ovom događaju. Nismo zapamtili to vrijeme kada je Kaktus radio, ali potrudit ćemo se da vratimo sjećanje na taj period", kazao je Sekulić.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

S.P.U.K. (Sreća Pojedinca Uspjeh Kolektiva) Punk bend iz Sarajeva, osnovan je 2012. godine. Nastupali su po raznim festivalima, samostalnim i kolektivnim svirkama u zemlji i regionu, svirali brojne autorske pjesme, ali i obrade. Prepoznat kao bend koji ostavlja srce na bini i čiji zvuk odvaljuje malter sa zidova koncertnih prostorija, a tako je bilo i u Domu mladih.