Muzički virtuoz
0

Sjećanje na legendu: U Los Angelesu krajem januara koncert posvećen Princeu

L. K.
Alicia Keys, John Legend i Usher će nastupiti na posebnom koncertu posvećenom legendarnom Princeu. Ovaj događaj bit će održan nakon ovogodišnje dodjele Grammyja, a nedugo zatim bit će prikazan na televiziji, prenosi Rolling Stone.

Događaj zvaničnog naziva "Let's Go Crazy: The Grammy Salute to Prince" bit će održan 28. januara ove godine u Los Angelesu.

Na sceni će se pojaviti Foo Fightersi, Beck, Common, Earth, H.E.R., Wind & Fire, St. Vincent, Mavis Staples, Chris Martin, Gary Clark, Jr. and Juanes. Osim njih, nastupit će i stari bend ovog muzičara The Revolution, kao i još nekoliko vrhunskih umjetnika koji su sarađivali s Princeom.

"Prince je definitivno jedan od najvećih muzičkih virtuoza svih vremena. I dalje služi kao inspirativna ikona umjetnicima i obožavateljima širom svijeta, a mi smo veoma počašćeni što možemo odati počast njegovoj zaostavštini", kazali su organizatori.

Cijeli događaj pokrit će različite epohe Princeovog života i njegove karijere, s mnogo interesantnih biografskih segmenata koji će biti otkrivani između nastupa gostujućih muzičara.