{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sjećanje na grupu Smak u MC Pavarotti

6.10.2015. u 21:26
65
4
Sjećanje na grupu Smak u MC Pavarotti
65
Sjećanje na grupu Smak u MC Pavarotti
Pokojni Boris Aranđelović
Sjećanje na grupu Smak će se održati u MC Pavarotti, u četvrtak, 8.10. sa početkom u 21 sat. Ulaz je slobodan.
Muzički centar Pavarotti organizuje noć sjećanja na ovu legendarnu rock grupu, kada će publika čuti neke od njihovih najpoznatijih numera u akustičnoj izvedbi mostarskog muzičara Elvedina Delića, a nakon toga bit će prikazana projekcija njihovog čuvenog koncerta u beogradskoj Kombank areni.

Odlaskom Borisa Aranđelovića jasno je da više nećemo vidjeti grupu Smak u najpoznatijoj postavi. Njegova smrt je kraj vjerovatno najznačajnije rock priče na ovim prostorima.

Perjanice jugoslovenskog rock'n'rolla, kako su ih zvali kritičari, okupili su se 1971. godine u postavi: Radomir Mihajlović Točak – gitarist, Slobodan Stojanović Kepa – bubnjar, Lazar Ristovski – klavijaturist, Zoran Milanović – basist i Boris Aranđelović – pjevač.

Nakon "brušenja" na mnogim većim i manjim nastupima, publici postaje jasno da Smak u stvari čine muzički virtuozi.

Slijede albumi koji će obilježiti jednu muzičku epohu i stvoriti veliku masu sljedbenika te rock grupe: "Smak", "Crna dama", "Zašto ne volim sneg", "Cirkus", "Stranice našeg vremena"...

Bezvremeni singlovi sa tih albuma: "Ulazak u harem", "El dumo", "Šumadijski bluz", "Plava pesma", "Daire" i mnogi drugi, rasprodani su u vrtoglavim tiražima, a svaki mladi bend tog vremena se trudio da ih ima u svom repertoaru, nastojeći tako dostići sviračku virtuoznost svojih idola.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: