Talentovana muzičarka
294

Sjajna izvedba Emine Bajtarević: Deda i ja u pohodu na još jednu Sinatrinu pjesmu

Klix.ba
Screenshot: Instagram/vimoksha_
Screenshot: Instagram/vimoksha_
Talentovana Emina Bajtarević je podijelila snimak na kojem zajedno s lutkom kojeg je nazvala Deda pjeva "Fly Me To The Moon" Franka Sinatre.
"Deda i ja u pohodu na još jednu Sinatrinu pjesmu. Supertalent emisiju s mojim cijelim nastupom možete gledati večeras na Nova BH od 20:15", navela je u opisu.

Kao što je već poznato, Emina je oduševila žiri i publiku svojim fenomenalnim nastupom u "Superstaru" te direktno prošla u polufinale. Tada je izvela Sinatrinu pjesmu "My Way". Riječ je o trbuhozborstvu, tj. umijeću govora, odnosno pjevanja bez pomicanja usana.

Ona se prvi put predstavila publici u sedmoj sezonu spomenutog muzičkog takmičenja. Tada je pjevala i svirala Azrinu pjesmu "Ako znaš bilo što".

"Svoju vokalnu inspiraciju sam dugo godina tražila u dvije različite vokalistice, Florence Welch iz britanskog indie pop sastava Florence and The Machine te Lana Del Rey, američka zvijezda mračnih pop balada. Pokušala sam formirati stil pjesama koje pišem po uzoru na zapadnu muzičku scenu, ali zadržati onaj karakterni sevdah naših prostora. To je moguće samo ako vjerujete u ono što pjevate, a Azrina pjesma kojom sam se predstavila je upravo ona za koju mislim da je Johnny Štulić vjerovao dok ju je pjevao, a ako sam ja uspjela da prenesem barem tračak emocije koju ta pjesma nosi, onda sam ja već odnijela jednu malu ličnu pobjedu", rekla je ranije u razgovoru za Klix.ba.

Eminina pjesma "Nazovi nekog osim dilera" je na petom mjestu na listi BHRT Top 15. Ova pjevačica je na društvenim mrežama poznata i Spotifyju pod nadimkom Vimoksha.

"Nazovi nekog osim dilera, zato si uvijek, lutko, tako sam. Iako znam da ti to ne smeta, malo odmora ti zatreba. Nazovi nekog osim dilera, nekog ko te možda manje zna. Čiju dušu ćeš da uloviš ako se opet negdje izgubiš?", djelić je ove zarazne pjesme koja je hit na TikToku.