Muzika
712

Sjajan koncert u Tuzli: Božo Vrećo sevdalinkom dirnuo srca publike

Piše: A. K.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Poznati bh. interpretator sevdalinki Božo Vrećo večeras je u prepunom Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Tuzli održao koncert o kojem će se, ako je suditi prema reakcijama publike, zasigurno dugo govoriti.

Koncert je održan u organizaciji ArTz produkcije, a pod okriljem Vrećine mini koncertne turneje koja je obuhvatila Zenicu i Tuzlu.

"Tuzla i Zenica su prelijep nastavak sarajevskog koncerta koji upriličim svake godine na proljeće. U Tuzli prvi put solo nastupam, odnosno riječ je o a cappella izvedbi, ali ukupno gledajući ovo je moj četvti koncert u ovom gradu. Tuzla itekako prepoznaje ono što radim, voli me i podržava i nadam se da će koncerti u ovom gradu postati tradicija", izjavio je Vrećo.

Na sebi svojstven način Vrećo je interpretacijama sevdalinki dirnuo srca Tuzlaka, a "Aladža", "Đulzulejha" i "Sahtijan" samo su neke od pjesama koje su naišle na odličan prijem kod publike čije su ovacije nerijetko odzvanjale salom BKC-a.

Vrećo je tokom cijelog nastupa komunicirao sa publikom, a njegov poziv da skupa otpjevaju svima dobro znanu sevdalinku "Zapjevala sojka ptica" vrlo rado su prihvatili.

Da je rado viđen gost u Tuzli u prilog ide i činjenica da su ulaznice za spomenuti koncert rasprodane u rekordnom roku.

Nakon nastupa upriličena je promocija Vrećine knjige, odnosno autobiografskog lirskog romana "Mila" koji u formi dnevnika otkriva najintrigantnije detalje iz njegovog života.

Vrećo je večerašnjim koncertom u Tuzli završio koncertnu aktivnost za ovu godinu. Kako je otkrio u današnjem intervjuu za Klix.ba, do kraja 2016. u planu je izdavanje albuma, a prije toga svojim fanovima će ponuditi još jedan videospot koji bi trebao biti završen početkom mjeseca decembra.