Muzika
36

Sjajan koncert u BNP-u: Zeničani uglas pjevali hitove neponovljivog Massima

Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Velika bh. turneja Massima Savića večeras je nastavljena u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici koje je bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta.

Massimo je koncert u Zenici otvorio pjesmom "Sjaj u tami", a publika je njegov izlazak na veliku scenu Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici pozdravila velikim aplauzom.

"Hvala vam svima na ovakvoj dobrodošlici, zaista, svi smo jedva čekali doći ponovo u Zenicu jer nam je prošli nastup bio fenomenalan. Imamo divan album iza sebe, osvježili smo repertoar sa novim pjesmama i želimo vam sretnu ovu muzičku večer", kazao je Massimo.

Popularni hrvatski muzičar je potom sa svojim bendom izveo pjesme "Ljubav", "Razlog", "Tišina", a zajedno sa njim preko 500 Zeničana otpjevalo je pjesmu "Indija".

"Rijetki su umjetnici koji znaju napisati jedno obično 'volim te', ali da to ima umjetničku težinu, ali Arsen je to uspio", izjavio je Massimo prije izvedbe pjesme "Da mogu", koju je napisao Arsen Dedić.

Massimo je na bis izlazio dva puta kada je otpjevao pjesme "Iz jednog pogleda", "Zamisli život" i "Krug u žitu", a njegov odlazak sa bine Zeničani su nagradili aplauzom.

"Jedva čekam da dođemo sljedeći put ovdje i da vidimo kako ćemo tek onda pjevati", poručio je Massimo.

Zbog velikog interesovanja, Massimo će svoj nastup u Zenici ponoviti i 12. marta, a do tada će nastupiti u Sarajevu 8. marta, u Domu mladih, te 10. marta u Mostaru, u Domu Herceg Stjepana Kosača.