|

Sinan Alimanović u sarajevskom Ateljeu Figure predstavio novi jazz album

Sinan Alimanović u sarajevskom Ateljeu Figure predstavio novi jazz album
223
Piše: M. A.
19.4.2019. u 22:06
4
komentara
223

dijeljenja
1/5 Foto: I.Š./Klix.ba
2/5 Foto: I.Š./Klix.ba
3/5 Foto: I.Š./Klix.ba
4/5 Foto: I.Š./Klix.ba
5/5 Foto: I.Š./Klix.ba
U intimnoj atmosferi sarajevskog Ateljea Figure večeras je uspješni bh. jazz muzičar Sinan Alimanović zajedno s pratećim dvojcem predstavio svoj novi nosač zvuka "Sinan Alimanović Trio - Live in Skenderija".
Među govornicima na večerašnjoj promociji posebno je bila emotivna Lejla Alimanović, kćerka Sinana Alimanovića koja je rekla kako je ponosna na svog oca i na njegov nastup od prije 12 godina.

Naime, "Sinan Alimanović Trio - Live in Skenderija" predstavlja zvučni zapis koncerta ovog jazz virtuoza koji je održan u aprilu 2007. godine u Skenderiji, a na ovom velikom spektaklu, pored Sinana, svirali su Ratko Divjak i Dinko Šimunović.


U snimanju i pripremi albuma učestvovali su bh. umjetnici Samir Plasto, Haris Ljumanović, Goran Prsić, Medih Sakić, Alen Ekmečić, Pero Stipić i Antun Marković Tuna.

Zanimljivo je istaći kako je već u pripremi novi studijski materijal Sinan Alimanović International Banda koji je sniman i produciran u New Yorku, a na njemu su radila svjetska jazz imena među kojima se našlo i nekoliko dobitnika Grammyja.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...