{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sinan Alimanović pozvan da snimi jazz album u New Yorku

12.2.2018. u 10:56
61
24
Sinan Alimanović pozvan da snimi jazz album u New Yorku
61
Sinan Alimanović pozvan da snimi jazz album u New Yorku
Bosanskohercegovački jazz muzičar Sinan Alimanović dobio je poziv da u New Yorku, zajedno sa američkim jazz autoritetima snimi album u prestižnom studiju Tradin 8s Music.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Snimanje nosača zvuka, na kojem će ritam sekciju Alimanovićevog internacionalnog benda činiti neki od najutjecajnijih savremenih predstavnika improvizovane muzike, realizirat će se u junu 2018. godine.

U realizaciji albuma učestvovat će:

Harvie S (kontrabasist, kompozitor, profesor na Manhattan School of Music, producent, inovator) – predstavio se sarajevskoj publici u decembru prošle godine, a u dugogodišnjoj karijeri bilježi historijske saradnje sa najutjecajnijim imenima iz svijeta jazza, kao što su Kenny Barron, Chet Baker, Michael & Randy Brecker, Gil Evans, Sheila Jordan, Tony Bennett i mnogi drugi.

Adam Nussbaum (bubanjar) – još jedan je jazz velikan, čija bogata diskografija može biti predstavljena kao zasebna jazz enciklopedija. Bilježi saradnje sa muzičarima koji su promijenili tok jazza, a samo neki od njih su: Jaco Pastorious, Gil Evans, Bill Evans, Michael & Randy Brecker, Neils Henning Ørsted Pedersen, Gery Burton, Toots Thielemans, Joey Calderazzo, John Scofield, Lee Konitz, Charlie Haden, Stan Getz, Joe Sample, Sonny Rollins, Harvie S itd.

Lejla Alimanović (vokal) – magistrica u oblasti odnosa između jazza i književnosti, ali i jazz vokalistica, na nosaču zvuka svoj će doprinos dati autorskom kompozicijom. Do sada je zabilježila saradnje sa svjetskim jazz muzičarima, kao što su: Jim Mullen, Harvie S, Sinan Alimanović, Vladimir Kostadinović, Saša Borovec….

U pozivnom pismu, koje je uputio direktor muzičkog studija Trading 8s Music, navedeno je da je sjajni bh. umjetnik Sinan Alimanović u velikoj mjeri doprinio razvoju svjetske jazz scene te ga iz tog razloga i pozivaju da snimi album sa američkim kolegama, velikanima jazza.

Sinan Alimanović je višestruko nagrađivani bh. jazz ambasador koji, u kontinuitetu, promoviše bh. jazz scenu kroz saradnje sa najrelevantnijim imenima iz svijeta jazza, među kojima su neki i višestruki dobitnici prestižne nagrade Grammy. Samo neki od muzičara sa kojima Alimanović bilježi saradnje su: Randy Brecker, Harvie S, Duško Gojković, Ladislav Fidri, Alex Blake, Bobby Sanabria, Barbara Hendricks, Petar Ugrin, Jim Mullen, Gianni Basso, Aladár Pege, Václav Zahradnik i mnogi drugi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: