{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sinan Alimanović pozvan da snimi jazz album u New Yorku

12.2.2018. u 10:56
61
24
Sinan Alimanović pozvan da snimi jazz album u New Yorku
61
Sinan Alimanović pozvan da snimi jazz album u New Yorku
Bosanskohercegovački jazz muzičar Sinan Alimanović dobio je poziv da u New Yorku, zajedno sa američkim jazz autoritetima snimi album u prestižnom studiju Tradin 8s Music.
Snimanje nosača zvuka, na kojem će ritam sekciju Alimanovićevog internacionalnog benda činiti neki od najutjecajnijih savremenih predstavnika improvizovane muzike, realizirat će se u junu 2018. godine.

U realizaciji albuma učestvovat će:

Harvie S (kontrabasist, kompozitor, profesor na Manhattan School of Music, producent, inovator) – predstavio se sarajevskoj publici u decembru prošle godine, a u dugogodišnjoj karijeri bilježi historijske saradnje sa najutjecajnijim imenima iz svijeta jazza, kao što su Kenny Barron, Chet Baker, Michael & Randy Brecker, Gil Evans, Sheila Jordan, Tony Bennett i mnogi drugi.

Adam Nussbaum (bubanjar) – još jedan je jazz velikan, čija bogata diskografija može biti predstavljena kao zasebna jazz enciklopedija. Bilježi saradnje sa muzičarima koji su promijenili tok jazza, a samo neki od njih su: Jaco Pastorious, Gil Evans, Bill Evans, Michael & Randy Brecker, Neils Henning Ørsted Pedersen, Gery Burton, Toots Thielemans, Joey Calderazzo, John Scofield, Lee Konitz, Charlie Haden, Stan Getz, Joe Sample, Sonny Rollins, Harvie S itd.

Lejla Alimanović (vokal) – magistrica u oblasti odnosa između jazza i književnosti, ali i jazz vokalistica, na nosaču zvuka svoj će doprinos dati autorskom kompozicijom. Do sada je zabilježila saradnje sa svjetskim jazz muzičarima, kao što su: Jim Mullen, Harvie S, Sinan Alimanović, Vladimir Kostadinović, Saša Borovec….

U pozivnom pismu, koje je uputio direktor muzičkog studija Trading 8s Music, navedeno je da je sjajni bh. umjetnik Sinan Alimanović u velikoj mjeri doprinio razvoju svjetske jazz scene te ga iz tog razloga i pozivaju da snimi album sa američkim kolegama, velikanima jazza.

Sinan Alimanović je višestruko nagrađivani bh. jazz ambasador koji, u kontinuitetu, promoviše bh. jazz scenu kroz saradnje sa najrelevantnijim imenima iz svijeta jazza, među kojima su neki i višestruki dobitnici prestižne nagrade Grammy. Samo neki od muzičara sa kojima Alimanović bilježi saradnje su: Randy Brecker, Harvie S, Duško Gojković, Ladislav Fidri, Alex Blake, Bobby Sanabria, Barbara Hendricks, Petar Ugrin, Jim Mullen, Gianni Basso, Aladár Pege, Václav Zahradnik i mnogi drugi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: