Poslušajte kako zvuči
55

Sin Johna Lennona prvi put otpjevao "Imagine" u znak podrške Ukrajini

D. J.
Foto: EPA
Foto: EPA
Julian Lennon, sin legendarnog Johna Lennona, prvi put je javno izveo možda najpoznatiju očevu pjesmu, "Imagine" kako bi pomogao ratom ugroženoj Ukrajini.

Julian je pjesmu o idealnome svijetu mira i ljubavi, bez gladi i boli, otpjevao u subotu na virtualnome skupu "Global Citizen, Stand Up For Ukraine".

Julian je ranije govorio da nikada neće javno izvesti tu očevu pjesmu, a sada je to napravio, da barem tako pomogne Ukrajincima pogođenim ratnim strahotama, piše Washington Post.

"Oduvijek sam govorio da bi jedini put kada bih razmišljao o tome da otpjevam 'Imagine' bio da je kraj svijeta. Jer u toj pjesmi prebačeni smo u prostor gdje ljubav i zajedništvo postaju naša stvarnost, bar samo na trenutak. Pjesma odražava svjetlo na kraju tunela kojem se svi nadamo. Nezamisliva tragedija u Ukrajini potaknula me je da odgovorim na najznačajniji način na koji sam mogao", objasnio je Julian svoju odluku da izvede "Imagine".

"Kao rezultat kontinuiranog ubilačkog nasilja, milioni nevinih porodica bile su prisiljene napustiti udobnost svojih domova i potražiti azil negdje drugdje", napisao je uz objavu na YouTubeu i pozvao svijet da podrži Ukrajinu i sve izbjeglice.

Na skupu "Global Citizen, Stand Up For Ukraine" sudjelovali su i drugi poznati izvođači, poput Brucea Springsteena, Eltona Johna, Billie Eilish i Madonne.