Muzika
0

Simple Minds treći put u Hrvatskoj

FENA
"Simple Minds", jedni od najoriginalnijih predstavnika svjetske muzičke scene i najznačajnijih britanskih grupa tokom protekle tri decenije, treći put gostuju u Hrvatskoj.

U okviru evropske koncertne promocije posljednjeg albuma "Black and White 050505", nastupit će 9. aprila u "KC Dražen Petrović".

"Simple Minds" su prvi put u Hrvatskoj nastupili 4. augusta 2002. na festivalu "Rock On Rock" na Krku kao glavne zvijezde programa s Iggyjem Popom, nakon objavljivanja tada aktuelnog albuma "Cry".

Godinu poslije, u sklopu "Alive and Kicking" Toura 2003., "Simple Minds" su debitirali i pred zagrebačkom publikom, 1. jula na Šalati. U oba slučaja, Jim Kerr i društvo pokazali su i oduševili prisutne nastupom i programom.

Sredinom jula prošle godine "Simple Minds" su objavili novi album "Black and White 050505" s prvim hit singlom "Home" i nedavno drugim, "Stranger".

Prije nekoliko dana okupili su se u kompletnoj postavi: Jim Kerr (vokal), Charlie Burchill (gitara), Andy Gillespie (klavijature), Mark Taylor (klavijature), Eddy Duffy (bas) i Mel Gaynor (bubnjevi) za nastupajuću evropsku turneju koja počinje koncertima u Dublinu 30. i 31. januara i u sljedeća tri mjeseca uključuje nastupe u više od 20 zemalja.