Zanimljiva melodija
713

Simpatična Esma predstavila svoj prvi singl "Mrvice sunca"

Klix.ba
Esma Numanović već nekoliko godina osvaja sarajevsku muzičku scenu svojim originalnim interpretacijama, a ova simpatična pjevačica sada se odlučila predstaviti publici sa svojim prvim singlom "Mrvice sunca" koji je već prikupio odlične reakcije.

Kako nam kaže, ovo je njen veliki "tuspas mene" sa kojim zvanično ulazi u čarobni svijet autorske muzike.

"Ova pjesma nema velike ambicije da bude giga-mega hit, već da bude prva u nizu opusa koji se tek treba graditi. Kao takvu je puštam da plovi eterom dok sa svojom ekipom radim na idućoj", najavljuje nam Numanović.

Esma Numanović (Privatni arhiv)
Esma Numanović (Privatni arhiv)

Muziku za "Mrvice sunca" zajedno su radili Zlatko Karahodžić, Timur Abaspahić, Mirza Begić, dok im se u pisanju teksta pridružila i Esma. Aranžman potpisuju Karahodžić, Vladimir Grizelj, Esma Numanović i Elvir Bandić Banda, a pjesma je snimljena u produkciji Big Freeze Music.

"Ideja za 'Mrvice sunca' počela je prije manje od tri godine kada je Bega, inače bubnjar grupe ProRocks, tokom ljubavnog kriziranja i inspirisan Zlajinom nesretnom melodijom, nadošao na neke od prvih riječi teksta. Timur koji je u raji inače predodređeni mrgud, ali talentovan gitarista, dao je neke džezerske harmonije za strofu i tu su se ta trojica i razišli. Međutim, melanholija te mrvice proganjala je Zlaju koji je u narednom periodu zaronio u sebe i složio ostatak pjesme bez pretjeranog plana i ambicije da ikad išta od nje uradi konkretno", priča nam Numanović.

Esma i Zlaja (Privatni arhiv)
Esma i Zlaja (Privatni arhiv)

Tu se i desila Esma koja je, kako kaže i sama, čula pjesmu u nekim njenim infantilnim inačicama te je narednu godinu proganjala Zlaju da je snime.

"Uz vještu pomoć Vlade Grizelja u njegovom Big Freeze Music studiju počinje rad na pjesmi koji će trajati mnogo duže nego što je bilo objektivno potrebno ali će se dovesti do svog kraja. U tom periodu započete su i druge pjesme koje su nerijetko odvraćale pažnju od snimanja, a i privatni i poslovni životi su potpuno neopravdano dali svoj doprinos odugovlačenju. Pjesma nosi jednostavnu poruku, a to je da proljeće kao sezona u kojoj se sve nanovo rađa ipak zna ponovo roditi i neke komplicirane emocije i misli. Konkretno u ovoj pjesmi poruka nastoji biti orginalna i najlakše bi ju bilo objasniti kao 'ja tebe volim, ti mene ne volis'", kroz smijeh nam govori Esma.

Esma Numanović (Privatni arhiv)
Esma Numanović (Privatni arhiv)

Dok uživamo u njenim mrvicama sunca, Esma nam obećava kako će iduća pjesma biti veselija.