Kreće na turneju
11

Simpatična Dido nakon šest godina pauze publici poklonila novi album

Klix.ba
Poznata engleska pjevačica Dido objavila je novi album nakon šestogodišnje pauze te najavila međunarodnu turneju prvi put u posljednjih 15 godina.

Novi album nosi naziv "Still on My Mind", a Dido je dugo radila na novim pjesmama.

U pauzi od stvaranja novog materijala simpatična engleska pjevačica posvetila se majčinstvu. Ona sada ima sedmogodišnjeg dječaka.

"Veoma sam uzbuđena i nervozna jer nisam dugo radila. Kada pogledam iza sebe, svi muzički trenuci koji su se desili bili su tako posebni i nikada se nisu ponovili. Uvijek je bilo drugačije i to je za mene najljepše na turnejama", kazala je Dido za Conseguence of Sound.

Ona dodaje kako se nada da će na predstojećim koncertima stvarati nove nezaboravne trenutke sa svojom publikom.

"Na koncertima ću vjerovatno svirati gitaru i klavir. Volim pjevati uz gitaru. Zabavno je kako na neki način oslobodi glas i sve postaje lakše", kaže Dido.

Podsjećamo, Dido je ususret novom albumu nedavno objavila i videospot za novu pjesmu "Give You Up" koja se također nalazi na albumu.

Dido je i ranije pravila veliku pauzu te je 2013. publiku iznenadila objavom svog četvrtog studijskog albuma "Girl Who Got Away" koji je dosegao peto mjesto u Velikoj Britaniji.