Muzika
24

Silente - bend o kojem svi pričaju: Osvojite ulaznice za koncerte u Sarajevu i Mostaru

Klix.ba
Silente, dubrovački bend o kojem svi pričaju, dolazi u BiH gdje će održati dva koncerta - u petak, 17. oktobra, u sarajevskom klubu Sloga, te u subotu, 18. oktobra, u mostarskom OKC Abrašević.

Odavno jedan bend nije jednom pjesmom, "Terca na tišini", podigao toliku medijsku prašinu kao dubrovački Silente, a priznanje njihovom radu stiglo je i u obliku najprestižnije muzičke nagrade u Hrvatskoj - Porin.

Tibor Karamehmedović - gitara i vokal, Sanin Karamehmedović - bas gitara, Doris Kosović - vokal, Lorena Milina - violina i prateći vokal, Ivuša Gojan - bubnjevi, Šimun Končić - klavijature i prateći vokal, priredit će večer punu odlične svirke, emocija i snova.

Petak 17.10., s početkom u 21:00 sat, idealna je večer za posjetiti Slogu, te uz “Tercu na tišinu” prepustiti se emocijama “Lovca na čudesa”, a dan kasnije i u Mostaru.

Organizator koncerata je Kuća muzike i zabave Panta Rhei.

Ulaznice za koncert u Sarajevu u pretprodaji se mogu kupiti u caffe “Rock teatar”, u restoranu “Začin” i u “Slogi”. Prvih 200 karata u pretprodaji će koštati 7 KM, a nakon toga 8 KM.

Ulaznice za koncert u Mostaru u pretprodaji se mogu kupiti u OKC Abrašević i caffe “Duradžik”, hotel “Bevanda”. Prvih 150 karata u pretprodaji će koštati 6 KM, a nakon toga 7 KM.

Portal Klix.ba i Panta Rhei nagrađuju ljubitelje dobre muzike ulaznicama za oba koncerta. Po sedam najbržih čitatelja iz Sarajeva i Mostara dobit će jednu ulaznicu ukoliko pošalju svoje ime i prezime i kontakt telefon na mail [email protected].

Dobitnici ulaznica su: Fadan Omerović, Dino Topić, Tatjana Perić, Lazar Prce, Ivan Kuprešković i Kristina Posavac.