Pjesma "Flames"
34

Sia i David Guetta osvajaju top liste sedmom zajedničkom pjesmom

Klix.ba
"Flames" je naziv nove pjesme globalne zvijezde australskog porijekla Sije Furier i francuskog DJ-a, tekstopisca i producenta Davida Guette. Ovo je sedma kolaboracija poznatih muzičara koja polako osvaja top liste, prvenstveno u Velikoj Britaniji.

Guetta i Sia su počeli sarađivati još 2011., a upravo je pjesma "Titanium" iz te godine ubjedljivo najuspješnija od svih sedam numera koje su snimili zajedno sa prodatih 1,76 miliona primjeraka. Zanimljivo je da je Sia napisala i snimila taj demo za Davida koji je potom pjesmu snimio sa Mary J Blige, ali je na kraju shvatio da mu se više sviđa kako je to izvela Sia. Dogovorili su saradnju, a ona je insistirala da će to biti njen posljednji muzički angažman kao pjevačice. Međutim, ispostavilo se da je to bio samo početak globalne popularnosti.

Druga uspješnica s ove liste je pjesma "Bang My Head" u elektro-tropskom maniru.

Treća na listi najboljih zajedničkih pjesama nalazi se "She Wolf (Falling To Pieces), nastala pod sličnim okolnostima kao i "Titanium". Sia je kasnije otkrila da je numeru originalno napisala za Cher.

"Helium", jedna od novijih pjesama, nastala je 2018. godine za potrebe filma "50 nijansi mračnije". Ova balada na klaviru ranije je prošla "kroz ruke" Guette i Afrojacka koji su dodali svoje momente u refrenu.

Osim ovih pjesama na listi su i "The Whisperer" iz 2014. i "Wild One Two" iz 2011. koju su snimili sa Nickyjem Romerom.