Red Bull Dance Your Style
94

SHZA večeras traži kartu za 16 najboljih u Parizu

D. B.
Cijeli plesni svijet pažnju je usmjerio prema Parizu gdje se ovih dana održava svjetsko finale u plesu Red Bull Dance Your Style. Bosnu i Hercegovinu i cijelu regiju na ovoj velikoj plesnoj smotri predstavlja mlada Tuzlanka Melisa Čišić – Shza.

Melisa je prilikom izvlačenja grupa izvukla borbu sa italijanskim plesačem Neji, a nakon što u borbi jedan na jedan glasovima publike izbaci Nejia, potrebno je da pobijedi i narednog plesača kako bi se plasirala među 16 najboljih plesača svijeta i nastupila u subotu, 12.10. na velikoj finalnoj noći.

Prve dane u Parizu Melisa koristi za treninge i upoznavanje ostalih plesača. Ona trenutno živi svoj plesni san i pozvala je publiku u BiH i cijelom regionu da joj drže fige i podrže je prilikom nastupa u četvrtak, gdje u dvije teške borbe očekuje da će pridobiti francusku publiku na svoju stranu i plasirati se u subotnje veliko finale.

Plesna zajednica cijelog regiona šalje poruke podrške Melisi i ostaje da se nadamo da ćemo ovu mladu Tuzlanku gledati u subotu među 16 najboljih plesača na svijetu, što bi bio veliki uspjeh za plesnu scenu cijele regije.

Da podsjetimo, ona je u Zetri ponijela titulu najbolje bh. plesačice, a nakon toga je u Zagrebu među 16 najboljih plesača iz regije osigurala kartu za Pariz i šansu da se pokaže na svjetskoj sceni.

Izazivajući najbolje plesače širom svijeta u epskim borbama "jedan na jedan", Red Bull Dance Your Style donosi improvizaciju na novi nivo.

Nepredvidive melodije, od mejnstrim hitova do bezvremenskih klasika, podižu plesni podij, dopuštajući plesačima da pokažu svoje sposobnosti i zadivljuju publiku. A brojna publika je tu žiri i dizanjem crvenih ili plavih kartica odlučuje koji plesač ide u novi krug, a koji završava sa takmičenjem.

Prva predfinalna takmičenja su se desila u srijedu, a Melisa Činić u četvrtak u 19 sati bori se za naklonost publike i nada se da će DJ pustiti neki od hitova koji joj najviše odgovara kako bi se sa dvije pobjede plasirala među 16 najboljih plesača na svijetu i napravila ogromni uspjeh za plesnu zajednicu, kako Bosne i Hercegovine, tako i cijelog regiona.