Muzika
0

Sheryl Crow krenula na turneju protiv globalnog zagrijavanja

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pjevačica Sheryl Crow u ponedjeljak je krenula u obilazak američkih fakulteta s ciljem da podigne svijest studenata o globalnom zagrijavanju. Ona je jedna od mnogih slavnih ličnosti koji se zauzimaju za borbu protiv globalnog zagrijavanja.

Crow, dobitnica nagrade Grammy, pjevačica i tekstopisac, govorit će o problemima globalnog zagrijavanja i pjevat će poslije svakog održanog govora.

"Što više saznajem o globalnom zagrijavanju, to više želim da učinim nešto protiv toga. To radim na svoj način, kakav god on bio", izjavila je Crow dok je bila u posjeti na univerzitetu Southern Methodist u Dallasu.

U društvu aktivistkinje Laurie David, Crow putuje u biodiezel autobusu od jednog univerzitetskog kampusa do drugog, a krajnja stanica je Washington gdje planiraju odsjesti 22. aprila na Dan planete Zemlje.

Slavne ličnosti kao što su Leonardo DiCaprio, Robert Redford i Daryl Hannah pridružili su se kampanji koja se bori za smanjenje fosilnog goriva i reguliranje klimatskih promjena.

Bivši potpredsjednik Al Gore, svojim je dokumentarcem "An Inconvenient Truth", za kojeg je osvojio i Oscara, pomogao da se tema o globalnom zagrijavanju aktualizira.