Fantastičan koncert u BKC-u
0

FOTO+VIDEO / Shaderwan Code, prošli ste audiciju!

Sarajevo-x.com
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Dan državnosti Bosne i Hercegovine nije mogao biti obilježen na veličanstveniji način nego fantastičnim koncertom grupe Shaderwan Code, održanim u petak veče u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.

Prvi nastup grupe sačinjene od članova Zabranjenog pušenja i djevojaka iz hora Arabeske Zagrebačke džamije bio je veče ispunjeno emocijama i jedinstvenim spojem tradicionalne i duhovne muzike upakovane u savremeni aranžman.

Koncert je počeo najavnim singlom albuma prvijenca Shaderwan Codea Puče puška, a nizale su se najljepše pjesme iz bosanske sehare Sarajevo, Džaferbeg, Sejmeni, Džezalah, Moj golube i Kazuj cesto, džerimo, zatim prearanžirane pjesme Zabranjenog pušenja Lijepa Alma i Dok čekaš sabah sa Šejtanom, te ilahija Kad procvatu behari.

Frontmen kultnog sarajevskog benda Sejo Sexon je na samom početku priznao da ima veliku tremu jer koncert u Sarajevu za članove grupe predstavlja izvjesnu audiciju koju trebaju proći. No, kako se noć ispunjena emocijama i sjajnim izvedbama prelijepih pjesama odmicala, nije bilo sumnje da je Shaderwan Code uspješno obavio svoj zadatak.

Publika u prepunom BKC-u je kraj koncerta dočekala na nogama glasno aplaudirajući i uzvikujući "Bravo!".

"Hvala vam dobri ljudi i sretan vam Dan državnosti. S ovakvim pjesmama ne može nam niko ništa“, poručio je Sexon sa scene . Ipak, publika se nije predavala pa se Shaderwan Code vratio na bis i na radost publike otpjevao još dvije pjesme.