Darko Drinovac
0

'Severina te zavede u sekundi'

Sarajevo-x.com
Foto: SeveFanClub
Foto: SeveFanClub
Hrvatski reditelj Darko Drinovac u intervjuu za zvanični fan club pjevačice Severine opširno je govorio o saradnji sa ovom uvijek intrigantnom pjevačicom, označavajući njene pjevačke sposobnosti vrhunskim a njenu pojavu originalnom. Drinovac je režirao njen nedavno objavljeno spot za pjesmu ' Muškarcu samo treba kurva'.

Sa čime vas je Severina zaintrigirala? Prvenstveno sa jednostavnošću i povjerenjem koje sam dobio, a da ne kažem da te u sekundi zavede i jednostavno je zavoliš.

Kako i kada ste prepoznali talent u Severini?

Čim se kamera upalila vidio sam i osjetio da ispred sebe imam vrhunsku pjevačicu i glumicu. Znao sam da puno ovisi o meni da to što ona pruža vjerno prenesem u spot, jer malen je korak od toga da iz nekog kamerom izvučete maksimum i do toga da upropastite nečiji talent i napravite loš video spot, u krajnjem slučaju i loš film.

Možemo li Severinu smatrati kao vašu muzu, ipak ste sa njom snimili najbolje i najgledanije video spotove u Hrvatskoj?

Do sada sam napravio jako puno spotova ali mogu reći da me nitko nije toliko razveselio ispred kamere kao Severina. Muza – ako pod tim mislite da vam pruži i više nego što ste zamislili i očekivali, a da opet s druge strane u samom promišljanju spota sam sebi dopustim inače stvari u koje se možda i ne bih upuštao s nekim drugim jer znam da će ona ostvariti sve što ja i naslutim a kamoli zamislim... onda da.

Foto:SeveFanClub
Foto:SeveFanClub

Što to razlikuje Severinu u odnosu na druge pjevače sa kojima ste do sada sarađivali?

Razlika je u tome da se Severina kada se dogovorite oko koncepta i priče vezane za spot u potpunosti prepusti tebi i ima potpuno povjerenje u tebe i pokušava dati sve od sebe da zadovolji tvoje trenutne zahtjeve ma kako oni bili složeni. Ne kažem da je sa drugim izvođačima to složenije, samo sa Severinom je to nekako jako inspirativno i ona sama vam daje toliko da se jednostavno morate dati maksimalno da bi proizvod ispao vrhunski.

Kako sam do sada radio sa njom dva video filma i desetak video pozadina mogu slobodno tvrditi da sam sa rezultatom finala svaki put bio iznimno zadovoljan a posebno sa njezinom glumačkom izvedbom.

'Muškarcu samo treba kurva' je jedan od kontroverznijih video spotova koji je Severina snimila. Kako ste došli na baš tu ideju, je li bilo još kakvih ideja u rezervi? Kada se s nekim dugo razgovara i kada slušate album od početka do kraja dođete i do takvih ideja. Severina je to vrlo brzo prepoznala kao dobro i u potpunosti se prepustila. Pjesma je jako teška i ima jaku poruku tako da bilo kakvo uljepšavanje ne dolazi u obzir.

Mnogi komentiraju da je spot dosta eksplicitno snimljen, gotovo u maniri 'Pasije' Mel Gibsona, kako to komentirate?

Nisam vidio te komentare ali ako neko tako to doživljava - ok. To je njegov osobni stav. Inače ja sam htio da to ne bude uljepšano, već stvarno, iskreno i sa puno dokumentarizma u sebi.