Muzika
116

Severina obara rekorde: "Uno momento" u dva dana pregledan preko 728.000 puta

Klix.ba
Ono što na svjetskoj estradi rade Beyonce, Shakira i Rihanna, to kod nas radi Severina

S dolaskom doba interneta, zlatne i platinaste ploče muzičara više nisu u prvom planu. Sve se počelo mjeriti klikovima na internetu koji su postali jedan od glavnih mjerila popularnosti zvijezda.

Jučer je premijerno na YouTubeu i Severininoj Facebook stranici objavljen novi singl "Uno momento", koji je u prvih 24 sata pregledan preko 728.000 puta, čime se ova pjesma svrstala u internet historiju hrvatske i regionalne muzike kao veliki hit.

Dosadašnji regionalni rekord po broju pregleda držala je Severinina "Italiana" koju je u prvom danu prije dvije godine preslušalo pola miliona ljudi. Danas ova pjesma ima preko 37 miliona YouTube pregleda, čime uvjerljivo drži YouTube rekord najslušanije pjesme u regiji.

"Presretna sam, iznenađena, u sebi skačem do plafona", napisala je Severina na svojoj Facebook stranici.

Pjesmu "Uno momento" su napisali Filip Miletić i Miloš Roganović, koji već uveliko rade na 13. Severininom albumu. Produkciju spota Severina je prepustila ekipi producentske firme IDJ videos, reditelju Andreju Iliću i snimatelju Đorđu Trboviću.

"Uno momento je jedna od onih pjesama koja osvaja na prvu. Da je čujem u klubu, prva bih ustala i plesala. Nadam se da će slične reakcije izazvati i kod publike", kazala je prije nekoliko dana Severina.