5. decembra
1

"Sevdah u Lisinskom" ponovo okuplja poznate pjevače sevdalinki

Klix.ba
Tradicionalni godišnji koncert "Sevdah u Lisinskom" održava se već šestu godinu zaredom, u organizaciji producenta i inicijatora Tomislava Kašljevića, a ovogodišnji koncert održat će se 5. decembra 2012. godine u koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski".

Koncert će ponovno okupiti vrhunske interpretatore sevdalinki, među kojima svakako valja istaknuti kraljicu sevdaha Hanku Paldum, Merimu Njegomir, Nedeljka Bilkića i Mariju Šestić, a pjevat će i Azra Husarkić, Juraj Kovačević, Esad Kovačević i Reuf Feković. Ove sjajne pjevače pratit će orkestar Dinka Mujanovića, a posebni gosti koncerta bit će i Omladinski hor Zenica, s četrdeset mladih pjevačica i pjevača, uz dirigenta Miljenka Karovića.

Sevdalinke "Omer beže", "Tebi majko misli lete", "Čudna jada od Mostara grada", "Ko ti kćeri pokida đerdane", "S one strane Plive", "Mostarski dućani", "Što te nema", "Snijeg pade na behar na voće" i "Jutros mi je ruža procvjetala" samo su neke od bosanskih gradskih ljubavnih pjesama koje će te večeri ispuniti dvoranu Lisinski, a bit će tu i zanimljivih pjevačkih dueta i još mnoštvo iznenađenja, najavljuju organizatori.

Sve posjetitelje koncerta "Sevdah u Lisinskom" očekuje muzička večer za dušu, a organizatori očekuju velik interes za koncert, kao i prethodnih godina, kada je dvorana Lisinski bila ispunjena do posljednjeg mjesta.