Muzika
5

"Sevdah Takht" Damira Imamovića oduševio publiku u Beču

Anadolija
Koncert "Sevdah Takhta" Damira Imamovića, koji je održan u glavnom gradu Austrije Beču, u okviru projekta Bečki sevdah u petak, oduševio je bečku publiku.
Foto: FENA
Foto: FENA

Ljubitelji sevdaha iz BiH i drugih zemalja regiona nastanjeni u Beču, ali i mnogobrojni Austrijanci i drugi gosti u publici, imali su priliku poslušati neke od najljepših sevdalinki u aranžmanu Damirovog novog projekta, koji je u posljednje dvije godine začarao publiku širom Evrope.

Foto: FENA
Foto: FENA

"Sevdah Takhtu" se na pozornici pridružio i mladi bh. saksofonista Timur Sirajić, a publika je nagrađivala muzičare ovacijama poslije svake pjesme. Posebnu radost izazvala je izvedba sevdalinki "Razbolje se lijepa Hajrija", "Kada moja mladost prođe" i "Dva se draga".

Organizator koncerta, Udruženje građana Futurebag, sva ostvarena sredstva od prodaje ulaznica će koristiti za nabavku školskih torbi i pribora za socijalno ugroženu djecu u BiH. Futurebag već tri godine djeluje na ovaj način i do sada je ukupno podjelio preko 7.000 školskih paketa prvačićima širom zemlje. Na koncertu su prikupljena sredstva za novih 700 mališana koji će biti usrećeni u 2014. godini.

Foto: FENA
Foto: FENA

Amira Medunjanin, zajedno sa Boškom Jovićem i Edvinom Hadžićem, također u organizaciji Futurebaga, održat će koncert 18. januara naredne godine u Beču i sredstva od ovog koncerta će biti isključivo korištena za pomoć socijalno ugroženoj djeci.