Muzika
10

Šesti Sarajevo Rock Festival od 11. do 19. augusta

Klix.ba
Sarajevo Rock Festival, šesti po redu, održava se i ove godine za vrijeme Sarajevo Film Festivala. Sarajevo će od 11. do 19. augusta biti centar dešavanja sa najboljim filmskim projekcijama, ali i rock svirkama koje donosi 6. Sarajevo Rock Festival u rock&jazz klubu Underground.

S obzirom na to da je ovo šesti po redu Sarajevo Rock Festival, postao je tradicionalan, pa se ljubitelji rock muzike već raduju dobrim svirkama tokom devet ljetnih noći.

Prethodnih pet festivala su bili itekako uspješni, a želja organizatora je da i ovaj ispuni sva očekivanja i apetite publike.

Prvu noć festivala, 11. augusta, Underground će ugostiti poznati bh bend Zona Iskljuchenja koji po drugi put otvaraju festival.

Drugu večer, 12. augusta publika će se zabavljati uz odlični band ProRocks koji inače ove sezone coverima žari i pali muzičkom scenom Sarajeva i regije, a uskoro objavljuju i svoj autorski album za koji su već snimili tv spot.

Nedelja 13.8. je noć rezervirana za nešto drugačiji muzički žanr i izražaj. Naime tu noć scenu festival pohodit će Helem Nejse koji kažu: "Samo reci šta te fura, rap, radio, brend ili visoka klultura”, a mi ćemo dodati, band ili brand, dođite pa vidite, čujte i procijenite.

Nakon njih stage će u tri dana (14.8., 15.8. i 16.8.) takmičarskog dijela zauzeti 12 mladih i neafirmisanih bandova koji će se u 2 noći takmičarskog dijela boriti za ulazak u finale 16.8.. Pobjednik finalne noći će pored novčane nagrade i nagrade sponzora kompanije Printex dobiti i snimanje audio zapisa, a za bandove van Sarajeva uz pomoć Studentskog Centra Bjelave obezbjedili smo i spavanje.

Publika će 17. augusta imati priliku i da uživa u svirci grupe “Konvoj”, jednog od najpopularnijih rock bendova u BiH, a posljednje dvije večeri Sarajevo Rock Festivala su rezervisane za Pochko and New Primitives u petak 18.8. i Futavce 19.8.

Organizatori napominju da će ulaz na sve koncerte će biti besplatan osim 17.8. za Konvoj kada će cijena ulaza biti 5.00 KM, a karte se mogu kupiti na šanku u Undergroundu i u caffe Rajvosa.

Sve svirke i program počinju u 22.00h.

Za sve informacije i pitanja o Sarajevo Rock Festivalu posjetite Facebook Fan page.