Dvojac iz Švicarske
4

Serijal klupskih večeri se nastavlja: Adriatique večeras u Sarajevu

Klix.ba
Nakon Dixona i rasprodane sale u martu mjesecu, “Garden of Dreams” ekipa nastavlja serijal klupskih večeri, ovaj put s gostima iz Švicarske, fantastičnim dvojcem pod imenom Adriatique.

Adriatique su zapravo dva Adriana – Adrian Shala i Adrian Schweizer. Upoznali su se 2008. godine u Cirihu kao već etablirani švicarski DJ-evi. Odmah su se sprijateljili i počeli raditi muziku pod današnjim imenom. Dok je jedan više okrenut ka američkom i detroitskom house/technu, drugi je pak sebe više pronašao u njemačkom i evropskom techno zvuku. Ta kombinacija različitih stilova vrlo brzo se pokazala kao dobitna, jer je već s prvim izdanjima bilo jasno da je pred njima sjajna karijera.

Ovaj dvojac je od 2011. godine do danas objavio seriju izdanja koja su im donijela svjetsku slavu. Izdanja za Solomunov Diynamic Music label, Afterlife iz Berlina u vlasništvu Tale of Us dvojca, Culrpit iz Los Angelesa, Wolf & Lamb iz New Yorka, Supernature iz Londona, My Favourite Robot iz Kanade, dovela su ih do svake tačke na planeti, najvećih svjetskih bina, klubova, kao i rezidencija na Ibizi. Uz to su uradili i remixe za Mobyja, WhoMadeWho, M.A.N.D.Y, Kraak & Smaak, te mnoge druge.

U Sarajevo dolaze 28. aprila, "naoružani" svježim izdanjima, a nastupit će u amfiteatru Doma mladih zajedno s već dobro poznatim imenima bh. elektronske scene - G.Eddom i After Affairom. G.Edd dolazi iz Zenice i jedan je od glavnih promotera u BiH. Odgovoran je za serijale klupskih večeri u Zenici i Sarajevu, kao i nekoliko poznatih festivala elektronske muzike u BiH. After Affair je dvojac iz Banja Luke i Sarajeva koji iza sebe ima niz internacionalnih nastupa u SAD-u i Evropi i trenutno su jedno od glavnih imena i promotera na bosanskohercegovačkoj elektronskoj sceni.

Ulaznice za ovaj događaj u pretprodaji su već rasprodate, a ukoliko još uvijek niste osigurali svoju, možete je pronaći na ulazu na dan događaja koji počinje u 22 sata.