Muzika
0

Serija rock koncerata AmphiRock Fest u Domu mladih

Klix.ba
Dom mladih Centra Skenderija, u okviru programa podrške razvoja bosanskohercegovačke progresivne rock scene, u 2014. godini će organizovati seriju mini-rock festivala pod nazivom AmphiRock 2014, koji će se održavati u Amfiteatru Doma mladih jednom ili dva puta mjesečno.

Projekt se realizira u saradnji sa sarajevskim muzičkim grupama koje koriste prostorije za vježbanje u Domu mladih.

Na prvom mini festivalu AmphiRock u subotu, 1. marta, nastupaju sarajevske grupe Charlie Boomerang, Rokaj Bili i Outshined.

Koncert počinje u 21:00 sat, a ulaz je besplatan.

[VIDEO]http://www.youtube.com/user/chokaljboyz[/VIDEO]

Charlie Boomerang (CHB) je sarajevski klupski akustični bend koji nastupa od marta 2011. po brojnim lokalima u Sarajevu izvodeći pjesme ex-yu pop-rock autora. Sredinom 2012. počinju sa izvođenjem vlastitih kompozicija.

Rokaj Bili je grupa, po nekima, blasfemičnih, beskompromisnih, ljubitelja reprodukovanog zvuka, koja se bez imalo poštovanja upuštaju u najzahtjevnije projekte i u tome nalaze svoj duhovni mir. Zbog navedenih razloga manipulišu sa par naziva benda ovisno o raspoloženjima koja često mijenjaju, čak i u toku performansa.

Bend Outshined nastao početkom 2014. sviraju obrade poznatih rock bendova i rade na autorskim stvarima. Članovi benda su Perica Bruić (vokal), Adnan Bašić(gitara), Ensar Ajkunić (bas gitara), Darko Šlipogor (bBubnjevi)