Dom mladih
6

Serija odličnih koncerata i ove godine na Sarajevsko After Filmu

Klix.ba
Za vrijeme trajanja Sarajevo Film Festivala Dom mladih je tradicionalno mjesto dobre zabave. Serija koncerata pod nazivom Sarajevsko After Film i ove godine od 10. do 16. augusta obećava sjajnu zabavu za ljubitelje dobre muzike.

Prvu večeri Sarajevo Film Festivala u Dancing dvorani Doma mladih Sarajevo nastupit će poznati bh. hip hop sastav Helem nejse koji će na Main Stageu nastupiti s pratećim bendom. Pažnju domaće, ali i regionalne publike stekli su zahvaljujući specifičnom osvrtu na probleme vlastite generacije. Da prva večer protekne atmosferi tu je i fantastični muzički sastav iz Niša Stereo Banana. Eksplozivni dvojac već duži niz godina nastupa na brojnim festivalima, kao što su EXIT, LoveFest, Seasplash, Backyard Art, Regius, Belgrade Beer Fest.

U amfiteatru Dom mladih na Electronic Stageu nastupit će Six & Belly + Bonjasky.

Narednu noć na main stageu slušat ćemo kultnu zagrebačku grupu Songkillers čiji koncerti obiluju energičnim ritmovima koji publiku skoro "tjeraju" na ples, ali i Artan Lili, bend čiji singlovi redovno osvajaju prva mjesta svih relevantnih radijskih i TV top lista u Srbiji i regionu.

Za dobru zabavu na Electronic Stageu pobrinut će se Zlatnichi + DJ Jasmina.

U sklopu treće večeri Sarajevsko After Filma, na Main Stageu nastupa Psihomodo Pop, zagrebačka grupa čiji se energični i uvjerljivi koncertni nastupi mogu se usporediti sa nekim od najvećih svjetskih bendova. Nakon njih na binu izlazi srbijanski bend Ničim izazvan koji se koncentriše na autorsku muziku sa krajnje iskrenim tekstovima koje oživljavaju raznovrsni ritmovi od valcera i tanga, preko latino ritmova do fanka i roka.

Na Electronic Stageu nastupit će Mladen Tomić, jedan od najvećih bosanskih DJ imena.

Četvrtu večer na Main Stageu Sarajevsko After Filma obilježit će Brkovi, zagrebački bend koji postoji od 2004. godine, a koji se sami žanrovski svrstavaju u "turbopunkfolkwellness i spa". Nakon njih mikrofon će pripasti ubjedljivo najpopularnijoj bh. repreici Sassji koja dolazi iz Tuzle i predstavlja jedno od najznačajnijih ženskih MC imena u regiji, u ovom trenutku.

Skeptik aka PeroFullHouse iza kojega stoji poznati hrvatski DJ, vlasnik etikete, kolekcionar vinila, promoter i ljubitelj elektronske muzike, i Avoid aka Vladimir Aćić, jedan od najcjenjenijih i najpoznatijih tehno DJ-eva i producenata u Srbiji i na Balkanu, nastupit će četvrte večeri na Electronis Stageu.

Naredna večer na Sarajevsko After Film Main Stageu rezervisana je za zagrebačku grupu Jinx predvođenu harizmatičnom pjevačicom Yayom i bend Detour koji je prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, savremenog, elektro-akustičnog pop zvuka, bržeg i plesnijeg ritma.

Na Electronis Stageu nastupit će Andre Crom, DJ i glavni čovek iza OFF Recordingsa.

Damir Urban i bh. grupa Regina nastupit će na Main Stageu šeste večeri Sarajevsko After Filma, a na Electronic Stage popet će se Marko Nastić, globalno prepoznati house, techno i minimal DJ i producent.

Posljednja večer Sarajevsko After Filma je na Main Stageu rezervisana za Indiru Forza & Laku, a na Electronic Stageu za ključnog igrača pariške underground scene Francoisa X.

Koncerti na Main Stageu počinju u 22:30 sati, a na Electronic Stageu jedans at poslije ponoći.