Nezaboravan koncert
203

Sergej Ćetković zeničkoj publici poklonio suze, smijeh i najbolje hitove

Piše: E. M.
Sergej Ćetković (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Sergej Ćetković nakon fenomenalnog koncerta u Tuzli večeras je u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici publici pjevao svoje najbolje hitove koji su izmamili na lica prisutnih i suze i smijeh.

U velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici tražilo se mjesto više, a karte za koncert rasprodane su u rekordnom roku. Nastup pred tuzlanskom publikom noć prije bilo je punjenje baterija za večerašnji koncert u Zenici, ali i priprema za ono što već sutra očekuje sarajevsku publiku. Popularni crnogorski pjevač Sergej Ćetković koncert je otvorio pjesmom "Moj svijet", nakon čega se obratio zeničkoj publici.

"Mi smo se vratili iz Tuzle gdje je bilo fenomenalno, a toliko smo se dobro zabavili da su naše baterije pune za Zenicu, Sarajevo i još ko zna koliko koncerata koji su pred nama. Nadam se da ste zadovoljni sa ovim čime smo večeras počeli", kazao je Ćetković nakon čega je otpjevao "Kad bi htjela ti", "Nisu mi dali da te volim"...

Na koncertu crnogogorskog pjevača nije nedostajalo ni smijeha u interakciji sa publikom, posebno sa prisutnima na bini koje je "poslužio" kafom, sokom...

"Ne znam kako je vama, ali proljeće je proljeće, a u meni zima. Ne znam šta je ovo ovih dana, ali rekli su i sutra snijeg. Morate da znate da smo mi mnogo neozbiljni, bez obzira na godine, a nadam se da ima takvih i među vama jer ćemo se dobro zabaviti i šaliti, ali i pustiti koju suzu od smijeha", dodao je Ćetković.

Dok su njegove pjesme nagrađivali aplauzima, Ćetković je odlučio publici pružiti nezaboravno iskustvo te je nekoliko njih pozvao da mu se pridruže na bini tokom izvođenja pjesama. U jednom trenutku, Ćetković se pridružio publici i pjevao jednu od svojih pjesama koja je izmamila suze na lica prisutnih.

Do kraja koncerta koji je trajao nešto više od dva sata Ćetković je otpjevao i hitove kao što su: "Pogledi u tami", "Nek te ljubav dočeka", "Još volim te", a nakon gromoglasnog aplauza vratio se na bis te za Zeničane otpjevao: "Znaj da moja si", "Pola moga svijeta" te je za kraj ponovio pjesmu "Nek te ljubav dočeka".

After party nakon koncerta održan je u objektu "Carpe Diem" u Zenici, u organizaciji pokrovitelja koncerta Admiral Electronic Casino, gdje je nastavljeno druženje Ćetkovića sa zeničkom publikom. Turneja Sergeja Ćetkovića u Bosni i Hercegovini nastavlja se već sutra koncertom u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.