Fashion Weekend Jahorina
9

Senidah prije večerašnjeg nastupa na Jahorini: Možete očekivati dobru žurkicu

I. S.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Senida Hajdarpašić, poznatija kao Senidah, će večeras održati koncert na Jahorini u sklopu događaja Fashion Weekend Jahorina.

"Ja se izvinjavam ali, kao što sam rekla, kasnio mi je let i nisam mogla da zakopčam haljinu. I dalje mi treba pomoć, ali to ćemo srediti prije nastupa. Lijepo vas je vidjeti", kazala je.

Na pitanje šta publika može očekivati na večerašnjem nastupu u Olimp baru je odgovorila:

"Dobru muziku, dobru žurkicu. Sa sobom imam sjajan bend, sjajne muzičare, koji su iz Ljubljane. Kao i uvijek, prelijepo raspoloženje", navela je.

Dodala je da je apartman u kojem je smještena jedan od najljepših ikada.

"Da mogu, ostala bih još sedmicu dana unutra, samo da sam u apartmanu, ali danas je kiša pa nismo mogli prošetati, ali bit će prilike i za to", rekla je i dodala da joj se hrana također dopada.

U saradnji sa Sarajevo Film Festivalom, ovogodišnji Fashion Weekend Jahorina počeo je projekcijom digitalno restauriranog filmskog klasika "Ljubav i moda", koji je obilježio jedno vrijeme i modu u tadašnjoj zemlji i koji se našao u zvaničnom programu 29. Sarajevo Film Festivala.

"Fashion Weekend" prenosi duh umjetnosti, kulture, romantike i šika, a najznačajnija glumačka imena iz regije, među kojima su Branko Đurić Đuro, Jelena Gavrilović, Zala Đurić i Milutin Mima Karadžić izvest će evergreen muzičke numere iz filma "Ljubav i moda".