Ispričala u intervjuu
81

Senidah otkrila kome je posvetila svoje albume: Mislila sam da neću preživjeti ako joj se nešto desi

I. S.
Screenshot: Nova.rs
Screenshot: Nova.rs
Slovenska pjevačica Senidah je tokom gostovanja u emisiji "Pop Tok", koja se emituje na Nova.rs, otkrila kome je posvetila svoje albume "Bez tebe" i "Za tebe".

Naime, odlučila ih je snimiti u čast njene pokojne majke. Pjevačica je kazala da je cijeli život gledala svoju majku kako sve radi sama.

"Možda zbog toga imam problem u privatnom životu. Ja sam ja. Sve znam sama, čak i ono što ne treba ili ne moram. To zna da bude problem nekim muškarcima, ali i nekim ženama, ja sam ustvari muškarac", rekla je.

Prvi album "Bez tebe" snimila je nakon majčine smrti. Jedna pjesma je podsjetila na nju.

"Kada sam radila u studiju, odmah su počele suze. Posvetila sam joj albuma. Drugi album 'Za tebe' može biti i za moju dušu, ali je također posvećen njoj. Ona je uvijek govorila: 'Daj mi nešto življe nešto veselije.' Voljela je pozitivniju muziku", navela je.

Majka je imala veliki utjecaj na nju. Naravno, nikada se nije pomirila s njenom smrću.

"Od njene smrti je prošlo 10 godina. Nije lako. Ni danas nije lako. Tada misliš da nećeš preživjeti ako se njoj nešto desi. Idem i ja za njom, ali tu si, ideš dan za danom. Kao lakše je, ali sjetiš se uspomena i pitaš se: 'Gdje je ta osoba? Gdje je ta osoba i zašto je nema?' Nije lako, pogotovo kada imaš teže dane. Baš je teško, ali ne smiješ da se prepustiš tim momentima", kazala je.