Ranije privukao pažnju
490

Selma Bajrami konačno objavila najavljivani spot: Osuda, linč, nasilje - to je moj život

N. O.
Selma Bajrami objavila je spot za pjesmu "Dama", koji je i prije izlaska privukao znatnu pažnju nakon što je podijelila fotografije sa snimanja na kojima je u modricama.
Naime, muziku i tekst za pjesmu "Dama" pisao je Al Dino, a spot je režirao Haris Dubica. Ranije je otkrila kako je cilj ove pjesme i spota ukazati na problem nasilja nad ženama te je uz pjesmu podijelila i značajnu poruku.

"Osuda, linč, sjaj, fizičko i psihičko nasilje… sve što ste mogli vidjeti u spotu, a to je moj život. Život pretočen u četiri minute. Ali - sve bolje bit će mi. I znam da hoće. Ne dozvolite da se nad vama vrši bilo kakav vid nasilja. I fizičko i psihičko nasilje je jednako bolno i nosi jednake posljedice. Ovaj život nema reprizu… uzmite život u svoje ruke i živite ga po svojim pravilima! Sloboda je neprocjenjiva", navela je Selma uz spot na YouTubeu.

Na samom početku videa naznačena je poruka: "Posvećeno svim damama koje prolaze kroz pakao. Svim pobjednicima i svim budućim pobjednicima".

"Da si ti na mjestu mom

Ti se ne bi borio

Već bi se predao

Ne bi dugo živio

A ja ću sama ko prava dama

Tebe preboljeti

Na meni niko vidjeti neće

Da ću patiti", kaže dio teksta nove Selmine pjesme.

Podsjetimo, Bajrami je prije nekoliko dana objavila fotografiju svog lica prekrivenog modricama i označila bolnicu u Tuzli. Bez mnogo konteksta, mnogi su pomislili da je pretrpila nasilje, a tek nakon što je fotografija izazvala buru na mrežama odlučila je otkriti da se radi o novom spotu.

Posebno je interesantna scena "Hod srama" preuzeta iz serije "Game of Thrones" gdje Selma prekrivena modricama hoda niz stepenice dok je okupljena masa uzvikuje prema njoj i gleda je s gađenjem.