{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sejo Sexon u novom spotu riješio emigrirati pod stare dane, odluku zapečatio tetovažama

Klix.ba
5.10.2018. u 12:30
8
44
Sejo Sexon u novom spotu riješio emigrirati pod stare dane, odluku zapečatio tetovažama
8
Zabranjeno pušenje snima spot za pjesmu "Irska", drugi singl s novog albuma "Šok i nevjerica" koji izlazi za dvije sedmice.
"Prvi pos'o mi je bio u sumnjivom baru, uštedio sam pare za normalnu gitaru", kaže Sejo Sexon iz Zabranjenog pušenja objašnjavajući zašto je baš Irska njegov izbor.

Frontmen benda Zabranjeno pušenje i autor legendarnih hitova koji su obilježili jugoslovenski rock'n'roll na desnoj mišici sada ima djetelinu, a na lijevoj krst. U očima mu sija do sada neviđena odlučnost. U košulji sa zmajevima, sa znojnicama oko zglobova, Sejo nastupa pred grupicom pijanih navijača Celtica u zelenim dresovima. Dok ga oni poljevaju pivom, on pjeva: "Irska fina, tamo nema mina, umjerena klima i mnogo bolja plaća".

Spot režira Danilo Šerbedžija koji je ekranizovao i dvije veoma popularne pjesme Zabranjenog pušenja - "Bog vozi Mercedes" i "Karabaja". Scenario je, kao i pjesmu, napisao Sejo Sexon.

"Veliko mi je zadovoljstvo i čast ponovo raditi s ovom grupom profesionalaca i divnih ljudi koji čine Zabranjeno pušenje. Sarađivali smo na dva spota do sada, a treća sreća, ovaj će biti najbolji. Pjesma je odlična, veoma savremena i aktuelna, a pošto govori o hljebu sa sedam kora, snimit ćemo neki horor" kaže Šerbedžija koji vidno uživa i zabavlja se na snimanju.

Na komplimetne koje reditelj nemilice daje Zabranjenom pušenju tvrdeći da su "najbolji bend svih vremena u regionu, a i šire, pošto ni Mađari ni Italijani nemaju baš nekih bendova", Sejo u istom tonu odgovara:

"Spot režira jedan od najvećih doajena vizuelnog izraza Danilo Šerbedžija, sin manje poznatog oca Radeta. Nadamo se da će se i publika obradovati i veseliti kao i mi na snimanju i da ćemo se vidjeti i na nekom koncertu."

Do izlaska spota, pogledajte šta se desilo kada su se Zabranjeno pušenje i Danilo Šerbedžija sreli ranije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: