Zadovoljan 2017.
59

Sejo Sexon: Muzičari ne odmaraju za Novu godinu, ako ne nastupaju nigdje, sviraju za raju

Piše: El. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Grupa Zabranjeno pušenje ove Nove godine svirat će u Biogradu na Moru, a frontmen grupe Davor Sučić Sula alias Sejo Sexon kaže kako muzičari ne znaju šta je odmor za vrijeme novogodišnjih praznika jer, u slučaju da ne nastupaju nigdje, sviraju za raju.

"Ako ne radiš profesionalno ili nemaš koncert za Novu godinu, onda ti komšiluk uvali gitaru. Svaku Novu godinu sam uglavnom odsvirao, rijetko kad sam se uspio napiti jer sam, s obzirom na to da su mi prsti stalno na žicama gitare, teško dolazio do čaše. Moj drug Tulo, bivši gitarista grupe Merlin, je jedne Nove godine druga koji je po zanimanju moler, a koji ga je nervirao uvaljujući mu gitaru, cijelu večer pitao: 'Bi li ti meni bacio jednu ruku kreča, malo mi je učadio plafon?'. Svi se za Novu godinu odmaraju i opuštaju, ali za nas muzičare nema odmora", rekao je Sejo.

Godinu koja je na izmaku, on i njegove kolege iz grupe Zabranjeno pušenje pamtit će po Beer Festu u Beogradu gdje su nastupili pred 200.000 ljudi.

"To je najveći nastup koji smo imali u karijeri. Osim toga, pripremamo novi album koji smo najavili singlom 'Nova godina', a album s grupom Shaderwan Code izlazi 29. decembra. Raja već zna da je Shaderwan Code naš ad hoc bend s kojim radimo neke projekte za film, pozorište, dokumentarce i slično. CD izlazi poslije dosta truda i skoro tri godine rada i prikazat će nas u jednom drugačijem svjetlu i muzici na tragu pjesme 'Kad procvatu behari' koja je obilježila prvi album Shaderwan Codea", rekao je Sejo.

U trećem mjesecu Zabranjeno pušenje planira izdati još jedan videospot, a u maju naredne godine novi album koji donosi jedanaest novih pjesama.

"Ovog ljeta ćemo to sve promovisati, dogovorili smo dosta koncerata u narednoj godini tako da ćemo se družiti", rekao je.

Na kraju razgovora Sejo je čestitao novu 2018. godinu svojim sugrađanima i fanovima.

"Uvijek kažem onu staru narodnu: 'Ovce vam se brojile, pčele vam se rojile, s mladima spavali, s ćoravim pare dijelili'. U svakom slučaju, želim vam da naredne godine imate vremena za porodicu, prijatelje i djecu, da se odmorite, uživate u praznicima i da vam firma svakog dana u svakom pogledu sve više napreduje", poručio je Sejo.