Muzika
0

Sedam dana do "Expressije": Druženje s pjevačima, gostima, prijateljima i novinarima

Klix.ba
(Foto: Jelena Nišić/Klix.ba)
Spektakularna završnica obilježavanja 25. godišnjice Grupacije "Avaz" bit će obilježena velikim koncertom i druženjem uz muziku na manifestaciji "Express i ja – svi najbolji na jednom mjestu", 13. oktobra u Zetri.

Sedam dana uoči velikog koncerta organizovano je druženje s pjevačima, gostima, prijateljima i novinarima.

"Grupacija 'Avaz' obilježava 25. rođendan tokom cijele ove godine, a 13. oktobra u Zetri će biti spektakularna završnica. Naši vjerni čitaoci, svih ovih godina bili su s nama i uz nas i mi želimo da im se odužimo muzičkim programom, koji se ni u BiH ni u regionu nikada do sada nije desio - rekao je Generalni direktor Društva Avaz roto press Sead Numanović.

Svoje učešće već su potvrdili najbolji i na jednom mjestu okupit će se Halid Bešlić, Lepa Brena, Šaban Šaulić, Miroslav Ilić, Hanka Paldum, Saša Kovačević, Zorica Brunclik, Selma Bajrami, Željko Samardžić, Rada Manojlović, Haris Berković, Goca Tržan, Aco Pejović, "Ministarke", Boban Rajović, Amar Jašarspahić Gile, Petar Grašo, Tonči Huljić, Jelena Rozga, Duško Kuliš, Enes Begović, Halid Muslimović, Hari Varešanović, Nihad Alibegović, Haris Džinović, Mile Kitić, Šerif Konjević, Emir Đulović, Sandra Afrika, Maya Berović, Jala, Buba Corelli, Elvira Rahić, Fatmir Sulejmani, Ibro Bublin, Adis Škaljo, Denial Ahmetović...

Na manifestaciji "Express i ja - svi najbolji na jednom mjestu" najvećim muzičkim ličnostima bit će dodijeljena priznanja, a selektor najjače reprezentacije, koja se nikada do sada nigdje nije okupila, su čitaoci magazina "Express". Oni su svojim glasovima odlučili s kim će se družiti 13. oktobra u Zetri.

Organizatori su istaknuli da će program u Zetri trajati više od četiri sata te da će mini koncerte imati Lepa Brena, Halid Bešlić, Miroslav Ilić i Hanka Paldum.

Publiku u Zetri čekaju još mnoga iznenađenja, a muzičkim zvijezdama pridružit će se i ugledne ličnosti iz svih sfera javnog života BiH i regiona. Za njih je pripremljen poseban VIP prostor, do kojeg će prodefilirati crvenim tepihom.

Manifestacija će početi tačno u 20 sati, a sat ranije crvenim tepihom prošetat će najveće muzičke zvijezde, prijatelji "Avaza", gosti i visoke zvanice. Posebno iznenađenje stiže i za Sarajlije.

"Avaz" je u saradnji s GRAS-om organizirao da 13. oktobra, nakon koncerta, vanredno radi gradski saobraćaj, koji će građane glavnog grada i njihove goste sigurno prevoziti do domova.

U Zetri će pored 25. godišnjice grupacije "Avaz" biti proslavljen i 800. broj "Expressa", koji, prema riječima glavnog i odgovornog urednika Amira Saletovića, u vrijeme instant online izdanja i brojnih portala uspjeva zadržati visok nivo printanog izdanja.

"I zaista se moram pohvaliti, jer je 'Express' odmah iza 'Dnevnog avaza', najtiražnije printano izdanje u BiH", rekao je Saletović.

Direktorica Marketinga grupacije "Avaz" Jovana Marković Vidaković zahvalila je brojnim sponzorima i prijateljima koji su prepoznali želju "Avaza" da dostojanstveno i s puno podrške obilježi svoj jubilej.

Da će noć proslave 25. godina grupacije "Avaz" 13. oktobra u Zetri biti nezaboravna na druženju su najavili Hanka Paldum, Halid Bešlić, Enes Begović, Nihad Alibegović i Fatmir Sulejmani, koji su novinare, goste, prijatelje počastili svojim pjesmama.

Ulaznice za manifestaciju "Express i ja - svi najbolji na jednom mjestu" puštene su u prodaju u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Cijene ulaznica za parter su 10 KM, parter sjedenje 20 KM, fan pit 20 KM, tribine A i E 15 KM, tribine B i B1, D i D1 20 KM, VIP-C, C1 i C2 30 KM, VIP-BS/D 50 KM, VIP-Exclusive 50 KM.

Ulaznice se mogu nabaviti putem portala Kupikartu.ba i na još 143 prodajna mjesta širom naše zemlje.