{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Scarlett Etienne & Ivee za Dan žena

S
17.2.2009. u 14:32
0
12
Scarlett Etienne & Ivee za Dan žena
0
Scarlett Etienne & Ivee za Dan žena
Dom mladih/Centar Skenderija Sarajevo predstavlja idealnu noć za doček međunarodnog Dana žena, uz šarmantne gošće Scarlett Etienne i Ivee. Pored njih na partiju će nastupati i domaći DJ-evi: Focho (Resident DJ Doma mladih) i Wedran (Triptonite). Party će se održati 7. marta, a cijena ulaznice je 10 KM.
Rođena u Hong Kongu Scarlett Etienne provela je djetinjstvo putujući do svoje 18. godine. Kada se doselila u New York City, buran noćni život ovog grada i ljubav prema muzici su inspirisali ovu mladu damu da kroz DJ-ing razvije svoj vlastiti stil na koji su velik uticaj imali heroji underground house scene Danny Tenaglia i Junior Vasquez. Putujući širom svijeta i upoznavajući različite kulture, razvijala se i mašta koja se kasnije osjeti u njenom šarolikom opusu.

Muzičke vještine i muzika kao uže područje interesovanja učinili su je priznatim internacionalnim DJ-em. 2002. godine postaje resident u čuvenom “Sound Factory“, a nakon toga i resident u underground klubu "Sullivan Room". U januaru 2006. gostuje u Carl Cox-ovom "Global radio showu", a njen mix postiže ogroman uspjeh nakon verifikacije više od million slušalaca širom svijeta.

Produkcijski rad "Eleven" u više navrata propagira Pete Tong u kultnom BBC Radio 1 showu "Essential Selection".

Nedavnim preseljenjem u London, ova zavodljiva umjetnica nastavlja uticati na globalnu underground house scenu kroz konstantni napredak u svom inovativnom pristupu i zvuku.

Ivana Aleksandrović aka Ivee "zaražena" je muzičkim virusom od najranijih dana. Klasična muzika koju je izučavala nije bila dostatna da zadovolji njen nemirni duh i potrebu za adrenalinom. Intervju koji je dala za prestižni muzički časopis RAVELINE je izglasan za jedan on najboljih u 2007. god. Iste godine je proglašena za najboljeg new commera Hard Techno scene.

Njen produkcijski rad objavljen je za Artillery rec, Crowbar, Hostage, Toolterror, Killaz i na mnogim kompilacijama i mixevima poznatih DJ-a. U posljednje dvije godine njena karijera je usmjerena ka inostranstvu. Do sada je nastupala u Njemačkoj, Belgiji, Bugarskoj, Austriji, Portugalu, Mađarskoj, Španiji, Italiji, Venecueli, Kolumbiji itd. Njena izdanja na Toolterroru kao i Killaz prodati su u više hiljada primjeraka i pobrojali su odlične kritike mnogih magazina kao i Juno recordsa .

Ova profesorica violine, koja prvi put nastupa u Sarajevu u toku večeri se transforimira u hard techno dominu, koja će vam pokazati kako i prave cure znaju dobro "lupati“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: