15 godina karijere
2k

Saša Kovačević: Žene su moja najveća publika i moj najveći oslonac u životu

Piše: Lejla Kajić
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Nakon 15 godina karijere, Saša Kovačević se odlučio održati koncert u dvorani Zetra u Sarajevu. Povodom toga je posjetio Sarajevo te je za portal Klix.ba pričao o nadolazećem nastupu, karijeri i obožavateljkama.

Njegovi spotovi na YouTubeu broje preko milion pregleda, dok ga na Instagram profilu prati 373 hiljade pratitelja. Saša ih na Instagramu redovno uvodi u detalje i događaje iz svog života kroz objave. Karijera mu traje već 15 godina a za to vrijeme je snimio dosta pop hitova i balada, te stekao veliki broj obožavateljki.

"Drago mi je što sam ponovo u Sarajevu. Bitna mi je energija ljudi, jer njihova energija ide prema bini a njihova energija pokreće i nas. Kad je ljudima zabavno, nama je duplo zabavnije i energičnije", započeo je Saša.

Kaže kako u pripremi imaju nekoliko pjesama ali da on i producenti nisu sigurni da li da izbacuju singl po singl ili kompletan album odjednom. Ističe da se ne bi mogao odlučiti koji singl bi objavio prvi.

Saša je nedavno objavio dvije pjesme na španskom jeziku te kaže kako su mu obje vrlo drage.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

"Povukli smo se radi nekih drugih stvari i skupilo se materijala za novi album. Otvoren sam za ponovno snimanje na španskom jeziku. Ima tu dosta da se radi, to je do sada bio neki eksperiment. Trebalo bi se studioznije pozabaviti izgovorom i dijalektom ali razmišljamo i o još nekim pjesmama na tom jeziku", rekao je dodavši da za sada nema planova za duet i saradnje.

Srbijanski pjevač već unazad nekoliko godina pjeva za praznike, te kaže kako mu to ne predstavlja problem za privatni život.

"I ja i moja porodica i prijatelji su navikli da sam ja zauzet za Novu godinu i ostale praznike. A što se tiče balansiranja privatnog i poslovnog života, nekad imam jako puno vremena za sebe a nekad nemam nikako. Nemam taj vid slavljenja rođendana i praznika, nekad nemam vremena da se pogledam u ogledalo a nekad sam dvije sedmice potpuno opušten", rekao je Saša dodavši da se u showbizzu nikada ne zna šta može iskrsnuti.

Privatni život nije želio komentarisati previše, te je rekao da još uvijek nema ozbiljnijih planova za stajanje na ludi kamen.

"Smatram da o tome ne treba da se previše priča, ako se desi desit će se spontano i to je nekako najbolje. A vi ćete onda spontano biti obavješteni", rekao je kroz smijeh.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Da njegova karijera ne prestaje rasti govori i činjenica da je nedavno bio na američkoj turneji, gdje je u deset dana obišao sedam gradova.

"Bilo je jako lijepo i interesantno. Mi smo sve to obišli za jako kratak period pa je to bio malo intenzivniji i življi tempo. Publika je reagovala interesantno, hoću reći, drugačiji su nego na Balkanu. Svaka publika ima nešto svoje i nešto drugačije", rekao je Saša.

"Da kucnem o drvo, još uvijek ima žena koje me prate. One su moja najveća publika i moj najveći oslonac u ovom poslu. Oduvijek mi daju najveću podršku i želio bih im se zahvaliti i vjerujem da će i dalje biti uz mene", zaključio je Saša.