Pripreme za zimu
145

Saša Kovačević i Aleksandra Prijović predvode ovogodišnje Šankanje na Vlašiću

E. M.
Tačno za mjesec dana na planini Vlašić počinje jedan od najvećih zimskih festivala u regionu – Šankanje 2019. Pored trodnevnog spektakla i dešavanja za sve generacije, ova manifestacija će tradicionalno otvoriti zimsku turističku sezonu na Vlašiću.

Ovogodišnji specijalni gosti koji će nastupiti na Main Stage-u Sol Azur arene su regionalne zvijezde Saša Kovačević i Aleksandra Prijović, a za fenomenalnu atmosferu će se biti zaduženi i Amel Ćurić, Rialda te poznati regionalni DJ-evi koji će "zapaliti" Burn Stage do ranih jutarnjih sati.

"Devetu godinu zaredom 20., 21. i 22. decembra Vlašić će biti centar fenomenalne zabave, druženja, muzičkih dešavanja, sportskih aktivnosti u magičnom ambijentu jedne od najljepših planina u Bosni i Hercegovini. I ove godine nam stižu zvijezde koje pune arene te imaju ogromnu bazu fanova širom regije. Pored samih koncerata, mi smo zaista priredili aktivnosti za cijelu porodicu i sve uzraste tokom trajanja festivala - bilo da se radi o podjeli paketića najmlađima, skijanju i sankanju, dnevnim žurkama ili već pomenutim nastupima muzičara. Pripremite vašu zimsku opremu, jer i ove godine zima počinje kada mi kažemo" poručuju organizatori.

Svečano otvorenje zimske turističke sezone i festivala počinje u petak 20. decembra 2019. godine, nakon čega će se prisutni tokom dana moći zagrijati na Warm up zabavi, a navečer uživati u spektakularnom koncertu. Drugi dan je predviđen za sjajne Tylol Hot igre bez granica i mnoga iznenađenja za sve generacije te popodnevne žurke. Koncerti i nastupi u Sol Azur Areni i na Burn Stageu počinju u 22 sata.

"Već 80 posto aranžmana za Šankanje koji uključuju smještaj su rasprodani još u pretprodaji, zato pozivamo sve one koji su planirali doći na Vlašić da izvrše rezervaciju što prije i iskoriste posljednja mjesta. Naravno, pozivamo i sve građane koji nemaju smještaj da nam se pridruže na dnevnim i noćnim žurkama. Ulaznice u formi narukvica će se moći kupiti na Vlašiću u uredu Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona tokom trajanja festivala", dodaju organizatori.

Sve informacije o Šankanju možete pronaći u poslovnicama agencije Sol Azur Buena Vista, ili na slijedećem linku.