13 novih pjesama
5

Saša Antić predstavlja album "Škrinja" i novi spot "Gang Bang 2020"

E. Sk.
Jedan od najboljih hrvatskih kantautora i britki društveni hroničar Saša Antić kao Alejuandro Buendija javnosti predstavlja svoj novi solo album "Škrinja".

Na njegovom novom albumu društvena problematika se tematizira kroz vrhunsku liriku i punu crnog humora, a riječ je o pjesmama koje su nastale u posljednjih pet godina.

Album "Škrinja" finaliziran je za vrijeme pandemijskog karantina. Od trinaest pjesama na albumu, javnost je već upoznata sa singlovima "Kornjača" i "Čepić" koji je u live formi s koncerta u Tvornici.

"'Škrinja' je nastala jednostavno. Htio sam realizirati neke muzičke ideje u stilovima u koje nisam dosad ulazio i zadovoljan sam kako je to ispalo. Također, na nekoliko pjesama sam više nego inače radio na interpretaciji i gađao pravu nijansu emocije", naglašava Saša Antić.

U okviru live stream predstavljanja albuma na Dallasovim Facebook i YouTube stranicama, premijerno je u petak 20. novembra predstavljen i spot za pjesmu "Gang Bang 2020" u režiji Dragana Đokića i produkciji Studija Baranda.

Spot je sniman na ulicama Splita i prati tužnu sudbinu člana nekad vrlo popularnog muzičkog sastava koji se, pritisnut okolnostima u okrutnom svijetu muzičke industrije, nepromišljeno upušta u kriminalne radnje.