Muzika
43

Sarr e Roma na Baščaršijskim noćima slavi 20 godina postojanja

Klix.ba
Sarr e Roma
Sarr e Roma
U sklopu Baščaršijskih noći, koje se ove godine održavaju od 1. do 31. jula, Amir Karahasanović i Sarr e Roma u petak će proslaviti 20 godina postojanja grupe.

"Nije mala stvar kada grupa u ovim turbulentnim i teškim vremenima uđe u treću deceniju postojanja. Za petak pripremamo poseban i netipičan program koji su organizatori nazvali 'Noć sefardske kuhinje'. Drago nam je što ćemo upravo u Sarajevu proslaviti dvije decenije rada, jer ovo je naš grad. Nadamo se da će se publici svidjeti ono što smo pripremili, a kao specijalna gošća sa nama će nastupiti moja kćerka Rialda", kaže Karahasanović.

Grupa Sarr e Roma osnovana je 1996. godine u Sarajevu, a sve je počelo u kultnom restoranu Lovac na Mejtašu.

"Tu smo snimili prvi album pod nazivom 'Megatulum'. Sa njim smo prešli granice BiH i našli svoje mjesto kod publike u Hrvatskoj i Sloveniji. Drugi album 'Kameno srce' u izdanju Dallas Recordsa za BiH, Hrvatsku i Sloveniju izbacio je prve autorske hitove kao što su 'Kameno srce', '300 dana' i 'Skitnica'. Nadalje, treći album 'Godine' sa naslovnom pjesmom 'Lejla', kao i pjesmama 'Žena u tuđoj avliji', 'Mangup i seljančica' afirmisali smo grupu Sarr e Roma kao bend sa prepoznatljivim zvukom. Ukupno smo do sada izdali devet albuma. Kroz grupu je prošlo 15-tak muzičara. Sadašnju standardnu postavu uz mene čine Muhamed Jusić, Dado Zimić i Mehmed Mehić, a po potrebi imamo još nekoliko članova", kaže lider benda Sarr e Roma.