5.000 članova na Facebooku
0

Sarajlije žele U2 ponovo u Sarajevu

Sarajevo-x.com
1997. godine, dvije godine nakon završetka rata u Bosni i Hercegovini, slavni irski bend U2 održao je spektakularan koncert na sarajevskom stadionu Koševo.

Danas, 12 godina poslije, Saralije ponovo žele ugostiti jedan od najpoznatijih rock bendova ikad, pa su napravili Facebook grupu "U2 - Još jednom, za Sarajevo" u koju se do sada učlanilo više od 5.000 članova.

Na Facebook grupi je naznačeno da je ova grupa namijenjena svima koji bi željeli još jednom slušati uživo hitove jednog od najpoznatijih rock bendova na svijetu. Cilj ove grupe je, kako je navedeno, na jednom mjestu okupiti sve fanove irskog benda, a autor grupe se nada da će, ako skupi između 10 i 20 hiljada članova grupe, poslati pismo menadžmentu U2-a. Do sada se u grupu učlanilo nešto manje od pet hiljada članova.

Želite li i vi dati podršku ovoj incijativi učlanite se u Facebook grupu "U2 - Još jednom, za Sarajevo".

Podsjećamo, irski bend je 23. septembra 1997. godine održao nezaboravan koncert u Sarajevu u okviru Popmart turneje, koja je uslijedila nakon izdavanja albuma "Pop". Vrhunac Popmart turneje je, prema mišljenjima mnogih, bio upravo koncert u Sarajevu i kada je Bono otpjevao pjesmu Miss Sarajevo. Bono je u jednom trenutku na koncertu izgubio glas, a nakon što je pubilka to primijetila uslijedio je nevjerovatan aplauz u znak podrške. Larry Mullen je poslije izjavio da je sarajevski koncert vrijedio svih 20 godina njegovih nastupa, te da bi odradio još 20 za takav koncert. Bono je izjavio da nikada mu se takvo što nije desilo, te da bi vjerovatno u sličnim situacijama i sa vidno oštećenim glasom bio izviždan, a ne nagrađen fanatičnim aplauzom.

Pogledajte par video klipova koji su do sada objavljeni sa koncerta ili u općenito u vezi U2 i Sarajeva:

Više možete pogledati na Facebook grupi "U2 - Još jednom, za Sarajevo".