Sjajni koncerti
106

Sarajlije uz hitove Crvene jabuke zaključile ovogodišnji Festival Live Stage

L. K.
Na platou Skenderija sinoć je održana treća i finalna noć sarajevskog Live Stagea, a šećer na kraju bio je nastup Crvene jabuke. Dražen Žerić Žera je sa svojim bendom zabavljao Sarajlije, ali i brojne goste i turiste, i tako zatvorio ovaj festival.

Noć je otvorio raspjevani i veseli Zoster, koji je mikrofon nešto kasnije predao Kikiju Lesendriću i Pilotima. Uz velike hitove su se zabavljale starije generacije, ali i oni nešto mlađi.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Na scenu je oko 22 sata stupila Crvena jabuka na čelu sa legendarnim Žerom, koji je pozdravio Skenderiju i svirao "kao u dobra stara vremena". U pauzama između stihova je pričao o Sarajevu i Sarajlijama, te se s publikom prisjetio velike košarkaške legende Mirze Delibašića, pa su svi u horu skandirali "Kinđe, Kinđe!".

Festival Live Stage je sarajevsku publiku počastio sa 27 izvođača pop, rock i elektronske muzike koji su neumorno izvodili samo najkvalitetnije numere pred nešto više od deset hiljada ljudi. Sarajevo je bilo centar regiona, pjevalo se do kasno u noć, a još uvijek nije poznato da li će se ovakav događaj ponoviti i naredne godine.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Podsjećamo, na ovogodišnjem Live Stageu nastupili su Zabranjeno pušenje, Bajaga, Bolero, Crvena jabuka, Van Gogh, Hladno pivo, Kiki Lesendrić i Piloti, Skroz, Regina, Zoster i mnogi drugi.