Noć sjećanja
37

Sarajlije u Mikser Houseu pjevale najveće hitove U2 i prisjetile se koncerta od prije 20 godina

Piše: M. N.
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Mikser House Sarajevo sinoć je obilježio 20. godišnjicu od nastupa grupe U2 na Koševu. Veliki broj Sarajlija podijelio je sinoć svoja sjećanja, fotografije, karte, majice i novinske članke s koncerta koji je mnogo značio za građane Sarajeva koji su tada tek izašli iz rata.

U objektu Mikser housea organizovana je izložba, a potom i koncert italijanskog benda U2 Real Tribute band koji je pjevao velike hitove poput "I will follow", "Stay", "Pride", "I still haven't found", "All I want is you"...

Sala je bila popunjena fanovima koji su pjevali uglas. Oni malo zreliji donijeli su sa sobom podsjetnik s koncerta koji je bio 1997. godine.

Među publikom su bili i članovi tima koji su radili na pripremi koncerta na Koševu.

U2 Real Tribute Band čine petorica članova: pjevač Gilbert Battiston, gitarista Gigi Del Ponte, basista Stefano Battison, bubnjar Andrea Vasco Finatti i klaviajturista Ivano Battiston. Iza sebe imaju brojne nastupe već dugi niz godna, a 2009. godine održali su koncert na Festivalu piva u Begoradu gdje je prisustvovalo 50.000 ljudi.

Bend je debitovao 1995. godine i od tada imaju nastupe širom svijeta. Poznati su po energiji i uspostavljanju veze s publikom zbog čega ih pamte i vraćaju se na njihove koncerte.